Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Tillskott för alla behov
Ekologiskt Loppfrö 3,5 kg SE-EKO-03 i gruppen HÄST / Fodertillskott / Immunförsvar hos Minerals by Nordic (LOP-035)
Ekologiskt Loppfrö 3,5 kg SE-EKO-03
Ekologiskt Loppfrö
Psyllium frö

Ekologiskt Loppfrö 3,5 kg SE-EKO-03

Ekologiskt psylliumfrö för stöd till tarmfloran
449 kr
Köp 2 st eller fler för 405 kr/st
Köp 4 st eller fler för 339 kr/st
Antal: 
Lägg i varukorg
Lägg i önskelistan
 • Produktbeskrivning
 • Psyllium frö även kallat Loppfrö är känt för sina goda egensakeper för att normalisera och stötta tarmfloran och tarmslemhinna. Vår produkt består av 100% ekologiskt certifierade psylliumfrö av högsta kvalité, fritt från tillsatser och socker.

  Stöttar hästens tarmslemhinnan vid
  - Lös avföring, vätskerinn
  - Hård avföring
  - Kolikkänsliga, tex hästar som äter sand 

  Fröet har ett yttre "gel-liknande" skal som innehåller vattenlösliga fibrer som i magen fungerar som bulkmedel som kan stötta hästens tarmslemhinna vid lös avföring, vätskerinn, vid hård avföring samt hästar som har tendens att lätt få kolik. Kan hjälpa till att driva ut sand från tarmarna som kan leda till kolik men det viktigaste är att försöka kontrollera hästens intag av sand för att minimera risken för sandkolik. Gelen som bildas har prebiotiska egenskaper för hästens mage och tarm.

  Vi förespråkar att använda dessa hela ekologiska loppfrön då de har en bättre slembildande förmåga samt längre hållbarhet samt fria från bekämpningsmedel och andra gifter. Vi rekommenderar blötläggning av fröna innan utfodring med minst dubbelt så mycket vatten i ca 5-10 minuter. Vid blötläggning bildas ett geleliknande ämne runt fröet som är skonsamt för slemhinnorna i mage och tarm. Blandas sedan med fördel ihop med annat smakligt foder, till exempel Hövelers Pur.Mash. Fodra inte i hop med olja i samma giva då fröna tappar sin klibbiga förmåga.

  Köp fler - spara mer
  Denna produkt har stafflade priser vilket innebär bättre pris vid köp av flera av samma produkt:
  Köp 2 st eller fler för 405 kr/st - 10%
  Köp 4 st eller fler för 339 kr/st - 25%

  Spara på miljön. Vänligen gör ett aktivt val om du vill att vi skickar med ett doseringsmått till din tillskottsprodukt, lägg till produkten "Skopa msk fodertillskott" under tillbehör om du scrollar ner lite på sidan.
 • Sammansättning
 • Ingredienser
  100% Ekologiskt certifierat Psylliumfrö (Plantago Ovata)
 • Dosering
 • Ponny: 4-8 msk
  Häst: 4-8 msk

  Antal doser per förpackning
  3.5 kg - 70 dags doser

  *1 dagsdos är beräknad på att du fodrar 48 gram / dag = 4 msk

  1 msk = 12 gram frön.

  Fodras som kur i max 30 dagar.

  Utfodringstips  
  Vi rekommenderar blötläggning av fröna innan utfodring med minst dubbelt så mycket vatten i ca 5-10 minuter. Vid blötläggning bildas ett geleliknande ämne runt fröet som är skonsamt för slemhinnorna i mage och tarm. Blandas sedan med fördel ihop med annat smakligt foder, till exempel Hövelers Pur.Mash. Fodra inte i hop med olja i samma giva då fröna tappar sin klibbiga förmåga.

 • Mer information
 • MBN <3 EKO
  Vi på Minerals by Nordic står för att främja natur och hälsa genom att alltid undvika GMO grödor samt att kunna erbjuda våra bästa vänner djuren foder i den mån de är möjligt från ekologiskt odlade grödor. Varför är det viktigt att välja ekologiskt om man kan?

  Ekologiskt = inga gifter & kemiska bekämpningsmedel
  Bekämpningsmedel påverkar inte bara de skadedjur eller ogräs som det är tänkt att bekämpa. Gifterna påverkar även annat levande runt gården, kan vara direkt skadliga för den som arbetar på gården och rester av ämnet riskerar att stannar kvar i maten vi äter. Bekämpningsmedlen stannar inte heller bara på området det behandlar utan sprids i värsta fall till vattendrag, sjöar och grundvatten där det kan skada växter och djur och utgöra ett hot mot dricksvattnet. Ekologisk mat odlas utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel.

  Rikare natur och minskad risk för utrotning av djurarter
  Fler värdefulla växter, insekter och fågelarter - naturen mår bra av ekologisk odling! Med hjälp av odling av olika grödor utan bekämpningsmedel på fälten och med betande djur är mångfalden dubbelt så stor runt en ekologisk gård. En rik biologisk mångfald kan göra jordbruket mer motståndskraftigt mot klimatförändringar – om en art slås ut av till exempel extrem torka behöver det finnas en annan som tål förändringen och kan ta över dess funktion.

  Klimatåtgärder för att binda mer koldioxid
  Du har säkert koll på att jordbruket påverkar klimatet negativ med stora utsläpp av växthusgaser. Men visste du att ekoodlingen lagrar mer kol i marken och sparar fossilenergi genom att skippa konstgödsel? Jo, konstgödsel tillverkas genom en enormt energikrävande process och förbrukar massvis av fossilenergi. Forskning har visat att ekoodling även ökar mängden förmultnade växtdelar i jorden. Det är bra eftersom det gör jorden bördigare och samtidigt binder koldioxid.

  Källa: Naturskyddsföreningen

  Minerals by Nordics Ekologiska produkter är certifierade via SMAK Certifiering AB

Tillbehör

Skopa Fodertillskott

Nyhet

1 kr
Köp

Se fler varor

Inflaboost DHA 800 gram
Minerals by Nordic
629 kr
Köp
Activ Mineral 8 kg
Minerals by Nordic
1079 kr
Köp
Vetegroddolja 1000 ml
Minerals by Nordic
299 kr
Köp

Andra köpte även

MG Control 1 kg
Minerals by Nordic
549 kr
Köp 4 st eller fler för 495 kr/st
Köp
Inflaboost DHA 3,5 kg
Minerals by Nordic
1449 kr
Köp
Activ Mineral 8 kg
Minerals by Nordic
1079 kr
Köp
C Boost 1 kg
Minerals by Nordic
499 kr
Köp 4 st eller fler för 405 kr/st
Köp

MineralsbyNordic #mineralsbynordic

Logga in
Country
SWE ENG FI DKNO