Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning
Inflaboost DHA 2 kg Refill Bag i gruppen HÄST / Fodertillskott / Inflammation & Prestation hos Minerals by Nordic (INF-020)
Inflaboost DHA 2 kg Refill Bag
Inflaboost DHA 2 kg Refill Bag
Inflaboost DHA 2 kg Refill Bag

Inflaboost DHA 2 kg Refill Bag

Multifunktionell antiinflammatoriskt DHA
799 kr
Antal: 
Lägg i varukorg
Lägg i önskelistan
 • Produktbeskrivning
 • √ Högpotent Omega 3 fettsyra - DHA
  √ Multifunktionell produkt med många användningsområden
  √ Kan fodras som kur eller med fördel kontinuerligt på en underhållsdos
  √ Inga onödiga utfyllnadsämnen

  Inflaboost
   DHA innehåller 11% DHA, en högpotent antiinflammatorisk omega 3 fettsyra. Inflaboost är helt karensfri jämfört med många andra antiinflammatoriska tillskott. 

  Inflaboost DHA produceras från en ren, vegansk microalg som microkapslas för att behålla näringen på bästa möjliga sätt vilket förlänger hållbarheten. 

  Många kraftfoder till häst innehåller höga halter omega 6-fettsyror, tex från soja, majs och raps men inte tillräckligt med omega 3-fettsyror och då skapas en obalans. Omega 6 ökar inflammation och omega 3 har antiinflammatoriska egenskaper, därför är det viktigt att fodra en hög potent DHA för att få Omega 3 tillsatt i foderstaten. 

  Läs om alla tillstånd Inflaboost DHA kan hjälpa vid under Mer information - Forskningsreferenser

  Spara på miljön. Vänligen gör ett aktivt val om du vill att vi skickar med ett doseringsmått till din tillskottsprodukt, lägg till produkten "Skopa msk fodertillskott" under tillbehör om du scrollar ner lite på sidan.

 • Sammansättning
 • Ingredienser 
  Hög koncentrerade fettsyror, microalg Schizochy-trium, kalciumkarbonat

  Analytiskt innehåll
  11% DHA. Råprotein 4%, råfett 80,4%, råfiber 0,8%, råaska 4%, lysin 0,1%, metionin 0,1%, natrium 0,6%. Fri från jod. 

  1 msk = 10 gram foder.
  0,11 gram DHA / per gram foder.
 • Dosering
 • Ponny: 1-2 msk
  Häst: 2-4 msk

  Antal doser per förpackning
  800 gram - 40 dagar
  3,5 kg - 175 dagar

  *1 dagsdos på framsidans etikett är beräknat på att du fodrar ca 20 g/dag

  1 msk = 10 gram foder.
  0,11 gram DHA / per gram foder.

  Utfodringstips  
  Fodret har en fräsh, fruktig doft, blandas med övrigt foder. Blanda med fördel i Hövelers spannmålsfria Pur.Mash som är mycket smaklig och de små kornen av Inflaboost DHA blandas bra med fodret. Produkten behöver fodras under minst 3-4 veckor för att kunna ge sin effekt. Börja alltid med en mindre dos och trappa sakta upp.

 • Mer information
 • Visste du att...
  Grunden till att fisk och skaldjur innehåller Omega-3 fettsyror är att de lever av alger i haven eller av smådjur, som har alger som sin föda. Alla alger är dock inte lika rika på Omega-3 fettsyror. I Inflaboost DHA används en mikroalg som heter Schizochy-trium. Denna mikroalg, som är en naturlig havsalg som under noggrant kontrollerade framställningsmetod ger en algolja av högsta kvalitet och renhet.

  Användarnas erfarenheter Inflaboost DHA

  Äldre hästar

  " Vår häst Tage, 21 år gammal har ätit Inflaboost DHA i över 1 år nu och vi märker att han är oerhört fräsch i sin kropp. Han är pigg och glad att rida och har inte längre problem med sina leder, vilket han har haft innan. Han känns bättre nu än när han var 15 år och det säger ganska mycket om i vilken god hälsa han är i nu. Hoppar med härlig spänst och han känns fortfarande utvecklingsbar, trots sin ändå höga ålder.

  Boppen är 24 år gammal, har även han ätit Inflaboost DHA i över 1 år och han känns betydligt mer avslappnad i ridningen sen vi började fodra med det. Han är en ganska spänd och nervig häst annars, men vi upplever att han behåller fokuset bättre nu. Han är mjuk och fin i sin kropp och är fortfarande med på hoppträningar och hoppar med stor glädje. Vi är så glada för att Inflaboost DHA hjälper oss och hålla gamlingarna fräscha."

  Anna & Emma Elfstrand - Youtubers

  Sadeltvång

  " Jag ger mitt sto Activ Mineral, MG Control & Inflaboost DHA från Minerals by Nordic. Mineralerna har gett hästarna förbättrad päls, hud & hovar! Magnesiumet hjälper nerv och muskelsystem för de hästarna med mycket blod & nerver. Men avgörande för mitt ofantligt känsliga sto Martha är Inflaboost DHA. Hon blir lätt blir stressad, exalterad och uppspelt med nerverna på utsidan som nu upplevs mer harmonisk. Hennes sadeltvång har helt försvunnit sen hon började få Inflaboost DHA och hon blir inte längre lika lätt andfådd vid hård träning & tävling samt att hon snabbare återhämtar sig efter träning & tävling! Jag är så glad att jag hittat Inflaboost DHA till henne. Det har även hjälpt henne att hålla hullet och bygga muskler på ett sätt som aldrig förut ihop med Activ Mineral, jag är så glad för det!"
  Sanna Forsell - Hoppryttare

  Fång & EMS

  "Nu har jag snart fodrat med Inflaboost i 3 månader och jag är otroligt nöjd med resultatet! När jag började med Inflaboost så stod båda mina ponnyer på boxvila på grund av fång och läget kändes ganska hopplöst. De hade ont och mådde inte bra. Ena ponnyn har även lindriga problem med stelhet i sina framknän som kommer och går och den andra har haft problem med ryggmuskulaturen som har visat sig genom stelhet i bakpartiet (veterinären har inte kunnat ställa någon diagnos). Men efter snart 3 månader med Inflaboost kan jag nu med stor glädje meddela att båda mina fångponnyer inte bara är klara med boxvilan, de går t.o.m. på gräs (!) cirka 8-10 timmar per dygn, de galopperar runt och busar och är piggare än någonsin. Inflaboosten har även hjälpt till att få bort deras fettdepåer, de har tappat sina extrakilon och lymfsystemet har kommit igång ordentligt. Helt otroligt! Det har krävts (och kräver) mycket jobb och tid för att rehabilitera mina fångponnyer men jag är helt övertygad om att vi inte hade kommit dit vi är idag på så kort tid utan Inflaboosten. Det känns som att mina ponnyer har fått livet tillbaka!
  Paulina Tufvesson - Positivförstärknings expert

  Prestation & Rörlighet

  "Effekten av Inflaboost DHA är extremt imponerande! På ett av våra ston märkte jag en tydlig skillnad i flexibilitet och rörlighet - hon kommer igång mycket  snabbare och bättre redan under uppvärmningen, medan en annan av våra ston som hade problem med galliga benen har gått till nästan helt obefintlig. Vi har en valack med EMS där vi också testade produkten, och det är tydligt att hans ämnesomsättning har förbättrats avsevärt och att han ser ut och känns också betydligt bättre i kroppen! Definitivt en produkt jag rekommenderar och kommer fortsätta och använda!"
  Helle Pedersen - Dansk Grand prix ryttare

  Inlärningsförmåga & Koncentration

  " Vår ponny Golden var med om en olycka för ett par år sedan som gjort att han då och då inte känts helt hundra, vi hittade felet och åtgärdade det men sedan vi la till Inflaboost DHA så har han utvecklats något enormt, han är så fräsch och arbetsvillig varje dag! Han musklar på sig bättre samt blivit stabilare än någonsin i ridningen. Golden har inte haft den snabbaste inlärningen på nya saker samt lätt stressat upp sig över uppgiften. På senaste veckorna har hans utveckling och förståelse för de vi ber han om verkligen kommit upp på en helt ny nivå och han är så mycket lugnare. Extra roligt var det då när vi hittade forskningen på kopplingen mellan DHA och hjärnans inlärningsförmåga. Vi har även en lippizianer som i 10 års tid hos oss varit väldigt spooky och tillexempel inte kunnat gå på nedre delen av ridhuset utan att skygga och trycka sig där ifrån, efter ett par månader med inflaboost är problemet som bortblåst utan att vi tränat på något annat sätt med han självförtroende eller trygghet."
  Sophie  Sammanfattning av forskningsstudier på DHA

  - EMS är ett inflammatoriskt tillstånd då hästar ofta lider av fetma, insulinresistens (IR) och i många fall även fång. I en forskningen på EMS hästar som utfodrades med DHA rika microalger visades att efter 46 dagar kunde man se resultat på förbättrad ämnesomsättning och insulin respons samt minskad inflammation. 

  - Flera studier visar även att ett tillskott av omega-3 fettsyran DHA, utvunnen från alger, kan ge positiva effekter hos avelsston genom förbättrad livmoder hälsa samt att föl vars mammor fått tillskott av omega-3, från 60 dagar innan fölningen, hade högre halter av omega-3 i sig jämfört med andra föl. Efter intag av DHA sågs även en förbättring i spermiers rörlighet hos hingstar, både före och efter kylning eller frysning. 

  - University of Florida har i sina studier visat på att när dräktiga ston får DHA under dräktighet och laktation fick avkommorna lättare inlärningsförmåga och förbättrat arbetsminne. 

  - Kansas State University fann att lungblödning (EIPH) hos fullblod i träning minskades efter att de hade fodrats med DHA tillskott i 83 dagar. 

  - Fördelarna med DHA rapporterades av universitetet i Liège i Belgien de fann en ökad cirkulation i de röda blodkropparna hos hästarna som fick DHA och eikosapentaensyra (EPA) tillsatt i foderstaten i fyra veckor. 

  - Flera studier visar att ett tillskott av omega-3 till hästar kan förbättra allt från pälskvalitet till skyddet mot allergiska besvär och inflammationer.  

  Referenser:
  Elzinga, S.E., Betancourt, A., Stewart, J.C., Altman, M.H., et. al., 2019. Effects of docosahexaenoic acid-rich microalgae supplementation on metabolic and inflammatory parameters in horses with equine metabolic syndrome. Journal of Equine Veterinary Science, 83, 102811.

  Jacobs, R.D. 2015. Dietary supplementation of omega-3 fatty acids influences the equine maternal uterine environment and embryonic development.

  Buist, S.E., J.M. Kouba, J.D. Lillich, et al. 2015. Peripartum maternal DHA/EPA supplementation and the effect on mare reproductive parameters and foal bone metabolism. Journal of Equine Veterinary Science 35(5):441.

  Adams, L.A., Grady, S.T., Seale, J. & Cavinder, C.A. 2008. Supplementing fatty acids to improve sperm characteristics.

  Adkin, A.M., Muniz, A.V., Mortensen, C.J., & Warren, L.K. 2015. Maternal fatty acid supplementation influences memory and learning ability in yearling and 2-year-old horses. Journal of Equine Veterinary Science, 35(5), 419.

  Howard H. Erickson, DVM, PhD; Tammi S. Epp, DVM, PhD*; and David C.Poole, PhD,DS. Review of Alternative Therapies for EIPH

  Kearns, C. F., McKeever, K. H., Malinowski, K., & Struck, S. (2019). The effect of a Schizochytrium-based dietary supplement on the omega-3 fatty acid content of equine milk. Journal of equine veterinary science, 72, 46-50.

  Tifft, K. E., & Kearns, C. F. (2017). The effect of a Schizochytrium-based dietary supplement on the omega-3 fatty acid content of horse plasma and red blood cells. Journal of Equine Veterinary Science, 52, 1-5.

   

Tillbehör

Refill hink med lock
29 kr
Skopa Fodertillskott
1 kr
Köp

Se fler varor

Elektrolyter häst - Electrolyte Booster 1.5 kg
299 kr
Köp
Ekologiskt Algmjöl 2 kg SE-EKO-03
399 kr
Köp 3 st eller fler för 299 kr/st
Köp
Glow Shampoo 500 ml
Minerals by Nordic Care
154 kr
Köp

Andra köpte även

Inflaboost DHA 0.8 kg
Minerals by Nordic
629 kr
Köp
Skopa Fodertillskott
1 kr
Köp
Activ Mineral 7.5 kg
Minerals by Nordic
1079 kr
Köp
Puritan Pur.Mash 15 kg
499 kr
Köp 3 st eller fler för 445 kr/st
Köp

MineralsbyNordic #mineralsbynordic

Logga in
Country
ENG SWE FI DK NO AX DE