Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning

Hästfoder & vårdprodukter till häst

Här hittar du produkter för att din häst ska kunna må så bra som möjligt, från insidan och ut.
Vi erbjuder allt för förbättrad hästhälsa, mineraler, vitaminer, antiinflammatoriska tillskott, kraftfoder, örter, naturligt hästgodis och utvärtes vårdprodukter.

Snabba leveranser - Vi skickar inom 48 timmar
Fri frakt till DHL Servicepoint över 400 kr
Rådgivning - Kontakta oss om du vill ha hjälp att hitta rätt produkter till din häst eller prova vårt
produkttest.

Filtrera nedan:

Vad behöver en häst för hästfoder?

Basen i hästens foderstat är grovfodret. Beroende på kvalité på grovfoder kompletterar man foderstaten med kraftfoder om energi och protein behovet inte uppfylls. Nästan alla hästar behöver också ett tillskott av mineraler. Äter hästen plastat grovfoder och inte har tillgång till bete eller större giva kraftfoder kan det vara en god idé att lägga till fettlösliga A- D- och E- vitaminerna i form av Vetegroddolja. Hästen ska även alltid ha tillgång till rent vatten och en saltsten.

Vad är stärkelse i hästfoder?

Stärkelse är en polysackarid, som lagrar energi i många växter, speciellt i potatis och i de olika sädesslagen. Det framställs vanligen från potatis, majs och vete. Stärkelse är en effektiv och snabb energikälla, men ska ges i lagom doser för att hinna tas upp i tunntarmen och göra nytta. För mycket stärkelse, och socker, i fodret påverkar hästens tarmflora negativt. Hästen kan bara ta upp en viss mängd stärkelse vid varje fodringstillfälle vilket gör att överflödet går osmält rakt ut i grovtarmen, sänker pH-värdet och försämrar nedbrytningen av fibrer. Det kan ge hästen matsmältningsproblem.

Vad är råaska i hästfoder?

Råaska hänvisar till mängden mineraler i fodret. Ju högre värde dessto mer mineraler.

Minerals by Nordic erbjuder

Fodertillskott

Vi erbjuder tillskottsprodukter & örter av högsta kvalité, vi erbjuder produkter utan onödiga tillsatsämnen så produkterna kan ge bästa effekt.

Kraftfoder

Hövelers PUR serie svarar på alla våra krav vad ett bra kraftfoder ska innehålla när inte näringen i grovfoder räcker till: spannmålsfritt, melassfritt och GMO fritt, samt rikt på ingredienser med prebiotiska egenskaper för optimalt stöd för mage & tarm.

Skötsel & Hästvård

Grooming och vårdprodukter framtagna av oss som håller vad de lovar samt en stilren design som är snygg på hyllan i stallet.

Belöning

Riktigt smaskigt hästgodis som du kan ge med gott samvete då det dessutom är nyttigt, helt fritt från spannmål och melass. 

Utrustning

Visa att du är en i Minerals by Nordic gänget med våra produkter med vår logotype på, alltid limited editions så passa på innan det är för sent.


Snabba leveranser - Vi skickar inom 48 timmar
Fri frakt till DHL Servicepoint över 400 kr
Rådgivning - Kontakta oss om du vill ha hjälp att hitta rätt produkter till din häst eller prova vårt
produkttest.INSPIRERAS
@MINERALSBYNORDIC

.
Logga in
Country
ENG SWE NO AX DE