Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning

Fodertillskott till häst vid inflammation & prestation

Varför behöver din häst Omega 3?

Inflaboost DHA är rik på Omega 3 från DHA. Omega-3-tillskott är nyckeln till en friskare och mer vital häst. Främja hästens hälsa med antiinflammatoriska egenskaper, en glänsande päls, ett starkt immunsystem och mycket mer. Forskning visar goda resultat av Omega 3 för hästar med inflammatoriska tillstånd som fång och EMS men även för att boosta prestation, cirkulation och rörligheten hos hästen.

Hästar kan inte producera omega-3-fettsyror själva och måste därför få dem genom sin kost. Källan till omega 3 i Inflaboost DHA är en vegansk mikroalg med hög verkan i en låg dos.

Inflaboost DHA bidrar till:
Antiinflammatoriska & stöttande egenskaper för muskler, leder & senor
Starkare immunförsvar samt förbättrad hud & pälskvalité
Ökad koncentration & inlärningsförmåga

Visar 1-4 av 4 artiklar
Inflaboost DHA 0.8 kg
Minerals by Nordic
629 kr
Köp
Inflaboost DHA 4 kg Refill Bag
Minerals by Nordic
1449 kr
Köp
Inflaboost DHA 2 pack Refill bag
20
2319 kr 2898 kr
Inflaboost DHA Prov
Minerals by Nordic
39 kr
Köp

FAQ Inflaboost DHA

Vad är Inflaboost DHA?

Inflaboost
 DHA är ett fodertilskott till häst & hund som innehåller 11% DHA, en högpotent antiinflammatorisk omega 3 fettsyra. Inflaboost DHA produceras från en ren, vegansk microalg som microkapslas för att behålla näringen på bästa möjliga sätt vilket förlänger hållbarheten. 

Hur ska fodrar man Inflaboost DHA?
Kan fodras som kur eller med fördel kontinuerligt med en lägre underhållsdos. Blandas i kraftfodret eller mashen dagligen.

Hur lång är hållbarheten på produkten?
Produkterna vi har i lager har vanligtvis mellan 1-2 års hållbarhetstid kvar när de säljs. Produkten tappar inte effekt efter burken öppnats till skillnad mot andra flytande Omega 3 tillskott.

Har Inflaboost DHA karens tid för tävling?
Nej till skillnad från
 många andra antiinflammatoriska tillskott är Inflaboost DHA helt karensfri och går att tävla på.

Varför behöver hästar Omega 3?
Många kraftfoder till häst innehåller höga halter omega 6-fettsyror, tex från soja, majs och raps men inte tillräckligt med omega 3-fettsyror och då skapas en obalans. Omega 6 ökar inflammation och omega 3 har antiinflammatoriska egenskaper, därför är det viktigt att fodra en hög potent DHA för att få Omega 3 tillsatt i foderstaten. Hästar kan inte producera omega-3-fettsyror själva och måste därför få dem genom sin kost

Hur kan Inflaboost DHA stötta EMS & fång hästar?
Forskningen på EMS hästar som utfodrades med DHA rika microalger som i Inflaboost DHA visades att efter 46 dagar kunde man se resultat på förbättrad ämnesomsättning och insulin respons samt minskad inflammation. 

Användarnas erfarenheter Inflaboost DHA

Prestation & Rörlighet
"Effekten av Inflaboost DHA är extremt imponerande! På ett av våra ston märkte jag en tydlig skillnad i flexibilitet och rörlighet - hon kommer igång mycket  snabbare och bättre redan under uppvärmningen, medan en annan av våra ston som hade problem med galliga benen har gått till nästan helt obefintlig. Vi har en valack med EMS där vi också testade produkten, och det är tydligt att hans ämnesomsättning har förbättrats avsevärt och att han ser ut och känns också betydligt bättre i kroppen! Definitivt en produkt jag rekommenderar och kommer fortsätta och använda!"
Helle Pedersen - Dansk Grand prix ryttare

Äldre hästar
"Vår häst Tage, 23 år gammal har ätit Inflaboost DHA i flera år nu och vi märker att han är oerhört fräsch i sin kropp. Han är pigg och glad att rida och har inte längre problem med sina leder, vilket han har haft innan. Han känns bättre nu än när han var 15 år och det säger ganska mycket om i vilken god hälsa han är i nu. Hoppar med härlig spänst och han känns fortfarande utvecklingsbar, trots sin ändå höga ålder.

Boppen 24 år gammal, känns betydligt mer avslappnad i ridningen sen vi började fodra med det. Han är en ganska spänd och nervig häst annars, men vi upplever att han behåller fokuset bättre nu. Han är mjuk och fin i sin kropp och är fortfarande med på hoppträningar och hoppar med stor glädje. Vi är så glada för att Inflaboost DHA hjälper oss och hålla gamlingarna fräscha."
Anna & Emma Elfstrand - Youtubers

Sadeltvång
"Jag ger mitt sto Activ Mineral, MG Control & Inflaboost DHA från Minerals by Nordic. Mineralerna har gett hästarna förbättrad päls, hud & hovar! Magnesiumet hjälper nerv och muskelsystem för de hästarna med mycket blod & nerver. Men avgörande för mitt ofantligt känsliga sto Martha är Inflaboost DHA. Hon blir lätt blir stressad, exalterad och uppspelt med nerverna på utsidan som nu upplevs mer harmonisk. Hennes sadeltvång har helt försvunnit sen hon började få Inflaboost DHA och hon blir inte längre lika lätt andfådd vid hård träning & tävling samt att hon snabbare återhämtar sig efter träning & tävling! Jag är så glad att jag hittat Inflaboost DHA till henne. Det har även hjälpt henne att hålla hullet och bygga muskler på ett sätt som aldrig förut ihop med Activ Mineral, jag är så glad för det!"
Sanna Forsell - Hoppryttare

Fång & EMS
"Nu har jag snart fodrat med Inflaboost i 3 månader och jag är otroligt nöjd med resultatet! När jag började med Inflaboost så stod båda mina ponnyer på boxvila på grund av fång och läget kändes ganska hopplöst. De hade ont och mådde inte bra. Ena ponnyn har även lindriga problem med stelhet i sina framknän som kommer och går och den andra har haft problem med ryggmuskulaturen som har visat sig genom stelhet i bakpartiet (veterinären har inte kunnat ställa någon diagnos). Men efter snart 3 månader med Inflaboost kan jag nu med stor glädje meddela att båda mina fångponnyer inte bara är klara med boxvilan, de går t.o.m. på gräs (!) cirka 8-10 timmar per dygn, de galopperar runt och busar och är piggare än någonsin. Inflaboosten har även hjälpt till att få bort deras fettdepåer, de har tappat sina extrakilon och lymfsystemet har kommit igång ordentligt. Helt otroligt! Det har krävts (och kräver) mycket jobb och tid för att rehabilitera mina fångponnyer men jag är helt övertygad om att vi inte hade kommit dit vi är idag på så kort tid utan Inflaboosten. Det känns som att mina ponnyer har fått livet tillbaka!
Paulina Tufvesson - Positivförstärknings expert

Inlärningsförmåga & Koncentration
"Vår ponny Golden var med om en olycka för ett par år sedan som gjort att han då och då inte känts helt hundra, vi hittade felet och åtgärdade det men sedan vi la till Inflaboost DHA så har han utvecklats något enormt, han är så fräsch och arbetsvillig varje dag! Han musklar på sig bättre samt blivit stabilare än någonsin i ridningen. Golden har inte haft den snabbaste inlärningen på nya saker samt lätt stressat upp sig över uppgiften. På senaste veckorna har hans utveckling och förståelse för de vi ber han om verkligen kommit upp på en helt ny nivå och han är så mycket lugnare. Extra roligt var det då när vi hittade forskningen på kopplingen mellan DHA och hjärnans inlärningsförmåga. Vi har även en lippizianer som i 10 års tid hos oss varit väldigt spooky och tillexempel inte kunnat gå på nedre delen av ridhuset utan att skygga och trycka sig där ifrån, efter ett par månader med inflaboost är problemet som bortblåst utan att vi tränat på något annat sätt med han självförtroende eller trygghet."
Sophie


Snabba leveranser - Vi skickar inom 48 timmar
Fri frakt till DHL Servicepoint över 400 kr
Rådgivning - Kontakta oss om du vill ha hjälp att hitta rätt produkter till din häst eller prova vårt produkttest.
Logga in
Country
ENG SWE NO AX DE