Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning

Hästfoder med stöd till hästar med hormonproblem

Upplever du din häst spänd, stel och stressad? Då kan din häst få stöd av våra utvalda fodertillskott. Här har vi även samlat fodertillskott som är lämpliga vid brunst relaterade problem och för valacker som beter sig hingstigt. Hormoner spelar en central roll i regleringen av många kroppsfunktioner hos hästar, inklusive metabolism, tillväxt, reproduktion och stressrespons.

Visar 1-4 av 4 artiklar
ESS In Balance fodertillskott för hormoner
10
438 kr 485 kr
Köp
MG Control 1 kg
15
Minerals by Nordic
467 kr 549 kr
Köp
MG Control 4 kg
25
Minerals by Nordic
1647 kr 2196 kr
Köp
Inflaboost DHA 0.8 kg
15
Minerals by Nordic
535 kr 629 kr
Köp

3 Fodertillskott för hästar med hormonrelaterade besvär, hett temprament och spändhet


Mg Control
Magnesiumtillskott kan hjälpa till att minska nervositet och stress hos hästar. Det har en lugnande effekt och kan vara särskilt användbart för hästar som visar tecken på nervositet eller spänning.

Inflaboost DHA
Omega-3-fettsyror som finns i Inflaboost DHA har antiinflammatoriska egenskaper. De kan hjälpa till att hantera inflammation och stödja övergripande hälsa, vilket kan vara fördelaktigt för hästar med hormonella obalanser.

Örter för hormonell balans
Vissa örter som munkpeppar har visat sig kunna hjälpa till att reglera hormoner hos hästar, särskilt de med tillstånd som Equine Cushing's Disease eller äggstocksrelaterade temperamentproblem. Passar både ston och valacker som upplevs hingstiga.

Vanliga problem med hormoner hos hästar

Reproduktiva hormonproblem kan påverka ston och hingstar. Ston kan drabbas av oregelbundna eller smärtsamma brunstcykler, cystor på äggstockarna eller hormonella obalanser som påverkar fertiliteten. Hingstar kan uppleva problem med testosteronnivåerna som påverkar deras beteende och reproduktiva förmåga. Behandlingar kan inkludera hormonbehandling, justeringar i foder och miljö, samt ibland kirurgiska ingrepp. Stress och miljöfaktorer kan också påverka hästens hormonella balans. Kronisk stress kan leda till förhöjda kortisolnivåer, vilket påverkar immunförsvaret och kan leda till andra hälsoproblem. Att skapa en lugn och stabil miljö, med tillräckligt med tid för vila och återhämtning, är avgörande för att upprätthålla en hälsosam hormonbalans hos hästar.

Ett av de vanligaste hormonella problemen hos hästar är Cushing's syndrom, även känt som Pituitary Pars Intermedia Dysfunction (PPID). Detta tillstånd orsakas av en överproduktion av ACTH-hormon från hypofysen, vilket leder till förhöjda nivåer av kortisol i blodet. Symptom på PPID inkluderar lång och lockig päls, onormal svettning, viktminskning, muskelatrofi och ökad benägenhet för fång. Diagnos ställs ofta genom blodprov och behandling innebär vanligtvis medicinering för att kontrollera hormonproduktionen, tillsammans med anpassningar i foder och management.

Ge rätt stöd med hästfoder för problem med hormoner

Om din häst visar tecken på hormonella obalanser, som plötslig viktförändring, förändringar i pälsen, reproduktiva problem eller onormal svettning, är det viktigt att kontakta en veterinär. En noggrann diagnos och en individanpassad behandlingsplan är avgörande för att hantera hormonproblem och förbättra din hästs livskvalitet. Genom regelbunden övervakning och rätt management kan många hormonella störningar kontrolleras effektivt, vilket hjälper din häst att leva ett hälsosamt och aktivt liv.

FAQ 

Den ultimata guiden till fodertillskott för hästar
Behöver hästar tillskott av magnesium?
Brunstiga ston och hingstiga valacker 
Logga in
Country
ENG SWE NO AX DE