Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning
Hur mash kan hjälpa hästen att hantera och lindra matsmältningsproblem

Hur mash kan hjälpa hästen att hantera och lindra matsmältningsproblem

Mash för att undvika matsmältningsproblem
I takt med att vi strävar efter att förbättra våra hästars hälsa och välbefinnande, blir förståelsen för deras näringsbehov allt viktigare. Matsmältningsproblem kan vara en betydande utmaning för många hästar, vilket påverkar deras prestation, humör och övergripande hälsa. I denna artikel utforskar vi hur mash kan spela en nyckelroll i att hantera och lindra dessa problem, och på så sätt bidra till en förbättrad livskvalitet för våra fyrbenta vänner.

Förståelse för hästens matsmältningssystem
Hästens matsmältningssystem är unikt och kräver specifik omsorg för att fungera optimalt. Matsmältningsproblem som kolik, magsår och gasbildning är vanliga och kan orsaka betydande obehag samt långsiktiga hälsoproblem. En viktig faktor i att förebygga dessa tillstånd är att säkerställa en diet som stöder hästens naturliga matsmältningsprocess.

Vad är mash och dess fördelar?
Mash är en våtfoderblandning som traditionellt består av krossade ingridienser, som blötläggs till en grötliknande konsistens. Det har länge använts för att underlätta matsmältningen och som en näringsrik måltid för hästar under återhämtning.

Fördelarna med mash inkluderar:

Förbättrad hydrering: Mash har en hög vattenhalt som hjälper till att öka hästens vätskeintag och stödja en sund matsmältningsfunktion.
Lätt att smälta: Den mjuka konsistensen av mash gör det lättare för hästar att smälta, vilket också är bra för äldre hästar eller de med tandproblem.
Näringsrikt: Mash kan berikas med vitaminer och mineraler för att säkerställa att hästen får i sig alla nödvändiga näringsämnen.

Flera studier har visat positiva effekter av mash på hästars matsmältningssystem. Mash kan bidra till att minska risken för kolik och förbättra vätskeupptaget i tjocktarmen, vilket är avgörande för att upprätthålla en sund matsmältning.

Att integrera mash i hästens diet kan erbjuda en rad fördelar för att stödja matsmältningshälsan och minska risken för relaterade problem. Genom att anpassa mash efter hästens individuella behov och övervaka dess effekt noggrant, kan hästägare bidra till en förbättrad livskvalitet för sina djur.
Puritan Pur.Mash 15 kg
5
474 kr 499 kr
Köp 3 st för 423 kr/st
Köp
Vad skiljer Hövelers Pur.Mash mot andra mash sorter?
Vi rekommenderar Pur.Mash för att den till skillnad från många andra sorter är helt fri från spannmål och melass vilkethar positiva effekter för mage och tarm. Eftersom den är fri från spannmål är den istället fylld med flera olika nyttiga källor till prebiotika. Prebiotika bygger upp hästens egna goda bakterier i tarmen.

Vad bidrar de olika ingridiensera till i Pur.Mash?
Komponenterna i Pur.Mash är speciellt utvalda för sina stöttande egenskaper för mag och tarmtrakten. Nedan är några av fördelarna med vissa av ingredienserna.

Lusern
√ Högre näringsinnehåll än gräs
√ Ger tarmarna fibrer & struktur

Äppelpressmassa
√ Rikt på pektin
√ Skyddande effekt på magsäck & tarm

Linfrön
√ Slembildande egenskaper som skyddar mag och tarm slemhinnan
√ Stöttar matsmältningen
√ Omega 3 fettsyror

Kamomill
 Antiinflammatorisk
 Antibakteriell
 Avslappnande för musklerna i mag & tarm trakten

Logga in
Country
ENG SWE NO AX DE