Fri frakt till ombud över 400 kr
Snabba leveranser!
Tillskott för alla behov
Vetegroddolja
Vetegroddolja Häst
Vetegroddolja Häst

Vetegroddolja 1000 ml

100% Ren kallpressad vetegroddolja av högsta kvalité. A-D-E vitamin samt omega 3,6,9
299 kr
Antal: 
Lägg i varukorg
Lägg i önskelistan
 • Produktbeskrivning
 • 100% Ren kallpressad oraffinerad vetegroddolja av högsta kvalité. Naturlig källa till A, D, E vitamin samt livsviktiga fettsyror som hästen inte själv kan framställa. Vetegroddolja är rik på fettsyrorna Linol- och Linolensyra samt riklig på E-vitamin (tokoferol + tokotrienoler). Det finns positiva effekter med att ge oljan i samband med uppfödning och avel då vitaminerna & omega fetterna är viktiga för fostrets utveckling. Vid problem med mjällbildning och livlös päls kan man även se goda resultat. Fodrar man ett plastat grovfoder tappar grovfodret näringsinnehåll på vitaminer och då är det bra att lägga till de i foderstaten. 

  VITAMIN A - Viktig för fertiliteten. 

  VITAMIN D - Viktig för immunförsvar & skelett. Stöttar tillvaratagandet av kalcium. 

  VITAMIN E - Agerar som en antioxidant & är viktig för att bidra till en mjällfri päls samt god helhetshälsa. Stöttar tillvaratagandet av Selen. 

  OMEGA 3,6,9 - Essentiella fettsyror. Bra för cellutvecklingen & funktionen i hjärnan och nervsystem. Ger lugn energi till hästen.  

 • Sammansättning
 • Ingredienser
  100% kallpressad oraffinerad vetegroddolja 

  Analytiskt innehåll

  A vitamin - 1,394 IU/G 
  D vitamin - 128 IU/G 
  E vitamin - 3,5 IU/G

  Visste du att..
  Inom farmakologi är den internationella enheten ( IU ), i Sverige kallad IE, ett mått på den biologiska aktiviteten hos vissa läkemedel och vitaminer. Definitionen på IE och den biologiska testmetoden är unik för respektive ämnesslag, och bestäms av olika internationella kommittéer. Testprocedurerna bygger på att man jämför responsen från ett läkemedel eller födoämne med en känd standard som åsatts ett specifikt antal IE per mg.

  Vitamin E är ett samlingsnamn på ett antal organiska substanser, så kallade tokoferoler, som är strukturellt besläktade med varandra men som har olika grader av biopotens. Syntetiskt dl-a-tokoferolacetat (hälften av höger- och hälften av vänsterisomeren) har åsatts 1 IE/mg, medan naturligt d-a-tokoferolacetat har 1,36 IE/mg. Den senare har alltså 36 procent högre biologisk aktivitet än den förra.

 • Dosering
 • Häst - 30ml/400 kg kroppsvikt 
  Hund - 2,5 ml/10 kg kroppsvikt 

  Antal doser per förpackning

  1000 ml - 33 dagar


  *1 
  dagsdos på framsidans etikett är beräknat på att du fodrar 30 ml/dag till häst på 400 kg. 
 • Mer information
 • Visste du att..
  Vetegroddsolja (Triticum Vulgare) framställs ur vetegroddar, som innehåller 6-10% olja. Oljan innehåller också lecitin, steroler och karotin liksom en stor mängd fleromättade fettsyror såsom linol- och linolensyra.

  Vetegroddsoljan är genom vetenskapen väl dokumenterad för sina positiva egenskaper, speciellt med anledning av sitt höga innehåll av linolsyra, linolensyra samt naturligt E-vitamin. Utan de essentiella fettsyrorna linol- och linolensyra riskerar man rubbningar eller defekter som: klåda, eksem, hårfällning, mjällbildning och aptitlöshet. Oljan är även till effektiv hjälp vid läkning av sår och eksem.

Se fler varor

Inflaboost DHA 3,5 kg
Minerals by Nordic
1449 kr
Köp
Schabrak Black Minerals by Nordic
699 kr
Vetegroddolja Hund 500 ml
Minerals by Nordic
189 kr
Köp
Activ Mineral 8 kg
Minerals by Nordic
1079 kr
Köp

Andra köpte även

Activ Mineral 1.5 kg
Minerals by Nordic
549 kr
Köp
Inflaboost DHA 800 gram
Minerals by Nordic
629 kr
Köp
Activ Mineral 8 kg
Minerals by Nordic
1079 kr
Köp

MineralsbyNordic #mineralsbynordic

Logga in
Country
SWE ENG FI DKNO