Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning

Mineraler till hästar

Mineraler, spårämnen och aminosyror ligger till grund för att hästens välmående ska kunna vara på topp. En välmånde häst har naturligt skinande päls, starka hovar, god muskelfunktion samt god mag och tarmfunktion. Ofta sägs det att mineralerna i kraftfodret räcker för att täcka behovet hos hästen men det är sällan kraftfodret innehåller alla olika typer av mineraler, spårämnen och aminosyror som hästen behöver. Fodrar man inte heller full dos av kraftfodret så behövs det tillsättas extra i foderstaten. Vi rekommenderar att försöka minska kraftfodergivan och låta näringen komma från grovfodret i första hand och alltid komplettera med Activ Mineral så din häst får i sig alla olika mineraler, spårämnen och aminosyror.

Snabba leveranser - Vi skickar inom 48 timmar
Fri frakt till DHL Servicepoint över 400 kr
Rådgivning - Kontakta oss om du vill ha hjälp att hitta rätt produkter till din häst eller prova vårt produkttest.

Visar 1-11 av 11 artiklar
Activ Mineral 1.5 kg
Minerals by Nordic
549 kr
Köp 4 st eller fler för 371 kr/st
Köp
Activ Mineral 4 kg Refill bag
Minerals by Nordic
799 kr
Köp 2 st eller fler för 699 kr/st
Köp
Activ Mineral 7.5 kg
Minerals by Nordic
1079 kr
Köp
Activ Mineral 2 x 7.5 kg
25
1619 kr 2158 kr
MG Control 1 kg
Minerals by Nordic
549 kr
Köp 2 st eller fler för 489 kr/st
Köp
MG Control 4 kg
21
Minerals by Nordic
1729 kr 2196 kr
Köp
Reformin Stixx 2,5 kg
359 kr
Köp
Ekologiskt Algmjöl 2 kg SE-EKO-03
399 kr
Köp 3 st eller fler för 299 kr/st
Köp
Activ Mineral 4 kg & Pur.Mash 15 kg
20
1039 kr 1298 kr
Elektrolyter häst - Electrolyte Booster 1.5 kg
299 kr
Köp
Elektrolyter häst - Electrolyte Booster 6 kg
899 kr
Köp

Minerals by Nordic erbjuder mineraler till hästens välmående

Mineraler & Aminosyror

Mineraler och aminosyror är grunden till en välmående häst, det behövs för att alla funktioner i kroppen ska kunna fungera optimalt. Optimal blandning av mineraler, spårämnen och aminosyror hittar du i Activ Mineral, alltid utan onödiga tillsatsämnen och i en organisk bunden form som gynnar upptaget hos hästen.

Magnesium

Magnesium är ett av kroppens viktigaste mineral, den behövs för funktionen hos många enzymer och är viktig för att bibehålla en god muskel- och nervfunktion, liksom för hjärta och kärl. Magnesium kan hjälpa hästens muskelfunktioner, vid nervöst beteende, fång och olika typer av kramp tillstånd och muskelskakningar. Mg Control är av högsta kvalité, utan tillsatta utfyllnadsämnen.

Ekologiskt Algmjöl

Algmjöl är ekologiskt certifierat och av högsta kvalité. Alger är ett fodertillskott till häst som innehåller vitaminer, mineraler, spårämnen och aminosyror i en hög biotillgänglig form. De är alla i organisk form och i rätt balans. Fodra som mineraltillskott eller utöver  Activ  Mineral vid behov, till exempel när magen behöver stöd eller vid hovrelaterade problem.

Varför behöver hästar mineraler?

För att undvika att brister uppstår vilket kan leda till olika sjukdomstillstånd behöver hästen fodras med mineraler. Alla hästar behöver tillskott av mineraler. Behovet ser olika ut beroende på hur stor hästen är och hur hårt den arbetar.

Varför ska man ge organiskt bundna mineraler?

Mineraler kan vara syntetiskt eller organiskt bundna. Activ Mineral innehåller organiskt bunda mineraler vilket visat sig i många studier vara lättare för kroppen att ta upp och tillgodogöra sig.

Vilket magnesium är bäst till häst?

Magnesiumoxid är den rikaste källan av magnesium med en halt av ca 60 % elementärt magnesium. Magnesiumoxid kan lösas upp i magsäcken av saltsyra, hästar har mycket saltsyra i magsäcken och kan tillgodogöra sig magnesiumoxid väl. Välj en produkt som håller mycket hög kvalité, renlighet och utan utfyllnadsämnen för bästa effekt.

Hur utfodrar man bäst mineraler till häst?

Ge hästen minraler dagligen enligt doseringen på produkten. Activ Mineral innehåller inget socker eller spanmål så att blanda den i en mindre mängd kraftfoder är att rekommendera. Pur.Mash eller Pur.itan müsli är bra alternativ som samtidigt ger prebiotika till mage och tarm.

Hur mycket fosfor behöver hästen?

Activ Mineral är ett fodertillskott med låg fosforhalt. Enligt SLU är behovet för vuxen häst - underhåll 2,8 gram per 100 kg kroppsvikt alltså för en häst 500 kg - 14 gram. Räkna ut din hästs fosfor intag för alla källor i foderstaten och se vilket värde du får. Grovfoder, spannmål, lusern och vissa fodertillskott innehåller fosfor. När det kommer till kvoten är ett lämpligt intervall för Ca/P-kvoten är 1,2-1,8, men om vallfodret är Ca-rikt kan kvoten bli högre. I utfodringsförsök har Ca/P-kvoter upp mot 6 använts utan att man observerat några negativa konsekvenser av detta på hästarna. En förutsättning är dock att P-behovet är uppfyllt.

Snabba leveranser - Vi skickar inom 48 timmar
Fri frakt till DHL Servicepoint över 400 kr
Rådgivning - Kontakta oss om du vill ha hjälp att hitta rätt produkter till din häst eller prova vårt produkttest.


INSPIRERAS
@MINERALSBYNORDIC

.
Logga in
Country
ENG SWE FI DK NO AX DE