Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning

Mineraler till hästar

Varför behöver din häst mineraltillskott?

Mineraler, spårämnen och aminosyror ligger till grund för att hästens välmående ska kunna vara på topp. En häst behöver olika stor mängd mineralämnen beroende på hur stor den är och hur mycket den arbetar. I nästan alla fall så täcker du inte behovet för din häst genom det den får i sig genom grovfodret, utan det måste tillsättas extra i foderstaten.

Med våra mineraler och vitaminer så kan du känna dig säker på att din häst får i sig allt den behöver. Våra produkter kommer som koncentrat utan onödiga tillsatser och räcker därför längre. Redan efter några veckor kommer du se resultat.

Mineraler bidrar till:
Bättre benhälsa, muskulatur & mag och tarmfunktion
Starkare immunförsvar
Starka hovar och glansig päls

Visar 1-9 av 9 artiklar
Activ Mineral 1.5 kg
25
Minerals by Nordic
412 kr 549 kr
Köp
Activ Mineral 4 kg Refill bag
10
719 kr 799 kr
Köp
Activ Mineral 4 kg 3 pack
30
1679 kr 2397 kr
MG Control 1 kg
15
Minerals by Nordic
467 kr 549 kr
Köp
MG Control 4 kg
25
Minerals by Nordic
1647 kr 2196 kr
Köp
Elektrolyter häst - Electrolyte Booster 1.5 kg
10
313 kr 348 kr
Köp
Ekologiskt Algmjöl 2 kg SE-EKO-03
10
359 kr 399 kr
Köp 3 st för 269 kr/st
Köp
Reformin Stixx 2,5 kg
10
323 kr 359 kr
Köp
Activ Mineral Prov
Minerals by Nordic
39 kr
Köp

Minerals by Nordic erbjuder mineraler till hästens välmående

Mineraler & Aminosyror

Mineraler och aminosyror är grunden till en välmående häst, det behövs för att alla funktioner i kroppen ska kunna fungera optimalt. Optimal blandning av mineraler, spårämnen och aminosyror hittar du i Activ Mineral, alltid utan onödiga tillsatsämnen och i en organisk bunden form som gynnar upptaget hos hästen.

Magnesium

Magnesium är ett av kroppens viktigaste mineral, den behövs för funktionen hos många enzymer och är viktig för att bibehålla en god muskel- och nervfunktion, liksom för hjärta och kärl. Magnesium kan hjälpa hästens muskelfunktioner, vid nervöst beteende, fång och olika typer av kramp tillstånd och muskelskakningar. Mg Control är av högsta kvalité, utan tillsatta utfyllnadsämnen.

Ekologiskt Algmjöl

Algmjöl är ekologiskt certifierat och av högsta kvalité. Alger är ett fodertillskott till häst som innehåller vitaminer, mineraler, spårämnen och aminosyror i en hög biotillgänglig form. De är alla i organisk form och i rätt balans. Fodra som mineraltillskott eller utöver  Activ  Mineral vid behov, till exempel när magen behöver stöd eller vid hovrelaterade problem.

Varför behöver hästar mineraler?

För att undvika att brister uppstår vilket kan leda till olika sjukdomstillstånd behöver hästen fodras med mineraler. Alla hästar behöver tillskott av mineraler. Behovet ser olika ut beroende på hur stor hästen är och hur hårt den arbetar.

Varför ska man ge organiskt bundna mineraler?

Mineraler kan vara syntetiskt eller organiskt bundna. Activ Mineral innehåller organiskt bunda mineraler vilket visat sig i många studier vara lättare för kroppen att ta upp och tillgodogöra sig.

Vilket magnesium är bäst till häst?

Magnesiumoxid är den rikaste källan av magnesium med en halt av ca 60 % elementärt magnesium. Magnesiumoxid kan lösas upp i magsäcken av saltsyra, hästar har mycket saltsyra i magsäcken och kan tillgodogöra sig magnesiumoxid väl. Välj en produkt som håller mycket hög kvalité, renlighet och utan utfyllnadsämnen för bästa effekt.

Hur utfodrar man bäst mineraler till häst?

Ge hästen minraler dagligen enligt doseringen på produkten. Activ Mineral innehåller inget socker eller spanmål så att blanda den i en mindre mängd kraftfoder är att rekommendera. Pur.Mash eller Pur.itan müsli är bra alternativ som samtidigt ger prebiotika till mage och tarm.

Hur mycket fosfor behöver hästen?

Activ Mineral är ett fodertillskott med låg fosforhalt. Enligt SLU är behovet för vuxen häst - underhåll 2,8 gram per 100 kg kroppsvikt alltså för en häst 500 kg - 14 gram. Räkna ut din hästs fosfor intag för alla källor i foderstaten och se vilket värde du får. Grovfoder, spannmål, lusern och vissa fodertillskott innehåller fosfor. När det kommer till kvoten är ett lämpligt intervall för Ca/P-kvoten är 1,2-1,8, men om vallfodret är Ca-rikt kan kvoten bli högre. I utfodringsförsök har Ca/P-kvoter upp mot 6 använts utan att man observerat några negativa konsekvenser av detta på hästarna. En förutsättning är dock att P-behovet är uppfyllt.

FAQ 

Pälsbyte häst - allt du behöver veta 
Den ultimata guiden till fodertillskott för hästar 

Snabba leveranser - Vi skickar inom 48 timmar
Fri frakt till DHL Servicepoint över 400 kr
Rådgivning - Kontakta oss om du vill ha hjälp att hitta rätt produkter till din häst eller prova vårt produkttest.
Logga in
Country
SWE ENG NO AX DE