Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning

Om oss

Vår filosofi - ett företag för djurens bästa

Vi skapade inte vårt företag för vår skull, vi skapade det för våra bästa vänner, djuren. Vår passion ligger i att  förbättra hästars hälsa. 2014 startade Nina & Sophie Activ Mineral som numera heter Minerals by Nordic och har redan hjälpt hästar att må bättre över hela Europa. Minerals by Nordic säljer produkter utvecklade av Nina Fornander med livslång erfarenhet av hästnutrition i samråd med veterinärer, osteopater, agronomer och inte minst användarna - ryttare & kuskar från hela Europa

Nina & Sophie Fornander

Nina Fornander
 startade företaget Khepri Förlag 2005 när hon studerat Pat Colebys böcker om hur man håller hästar och lantbruk på ett naturligt sätt. Mineralkonceptet som finns i böckerna var något hon fastnade för och valde att översätta och ge ut böckerna på svenska. Nina startade då även en webbshop där varje mineral kunde köpas var för sig. Det bolaget såldes och efter ett par års paus kände hon efter att testat det mesta som fans på marknaden att hon ville köra igång igen och göra konceptet mer lättillgängligt genom att ta fram en färdig grundmineralblandning anpassad efter skandinaviska förhållande som fodras enkelt och ekonomiskt. Nina är certifierad TTEAM tränare och medicink Laserterapeut. I hela sitt liv har hon varit intresserad och följt forskningen om hur man kan hjälpa hästar att må så bra som möjligt med rätt näring. Minerals by Nordic säljer produkter utvecklade av Nina Fornander, med hennes livslånga erfarenhet av hästnutrition utvecklar hon produkter i samråd med veterinärer, osteopater, agronomer och inte minst användarna - ryttare & kuskar från hela Europa. 

Nina Fornander
Nina Fornander med Siglavy Capriola


Efter pausen i Ninas företagsresa hade Sophie Fornander och
Nina testat de flesta mineraltillskott på marknaden, men inget gav så bra resultat som de recept Nina tagit fram. De bestämde sig för att de tillsammans ville göra mineralblandningen mer lättillgänglig och startade 2014 bolaget Ekoladies AB. Sophie är uppvuxen i stallet och mineralblandningen ligger henne varmt om hjärtat. Att se hur mycket det kan hjälpa hästar i hälsa och prestation gör att drivet att sprida budskapet är stort! Sophie har utbildning vid IHM Business School i marknadsföring och jobbar med företagsutveckling, försäljning, ekonomi och marknadsföring. Sophie fotar och filmar även nästan allt material för Minerals by Nordic och givetvis har de alla ätit efter mineralkonceptet.

Sophie Fornander 
Sophie Fornander med Siglavy Capriola

Stort tack till alla som stöttar oss i vår företags resa.
      

Almi      Astrid lindgrens hembyggds leadercheck        Atrinova Affärsutveckling        Region Kalmar EU stöd

Logga in
Country
ENG SWE NO AX DE