Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning

Elektrolyter till häst

Elektrolyter till häst behövs vid träning och varma dagar när hästen svettas. När en häst svettas förlorar den inte bara vatten utan även viktiga elektrolyter, vilka är mineraler som är viktiga för att upprätthålla korrekta elektrolytbalanser och normala kroppsfunktioner. Elektrolyter, såsom natrium, kalium, klorid och magnesium, spelar en avgörande roll i många processer i kroppen, inklusive vätskebalansen, nervimpulser, muskelfunktion och syra-basbalansen. Nyponpulver ger smak och innehåller antioxidanter och vitaminer som t.ex vitamin C & E, bra för att skydda cellerna, immunförsvaret och skelettet.

LÄR MER OM ELEKTROLYTER HÄR


Visar 1-2 av 2 artiklar
Elektrolyter häst - Electrolyte Booster 1.5 kg
10
313 kr 348 kr
Köp
MG Control 4 kg
25
Minerals by Nordic
1647 kr 2196 kr
Köp

När behöver min häst elektrolyter?
Electrolyte Booster kan ges precis före eller efter träningspass med svettförlust. Även bra för hästar som svettas mycket på grund av höga sommartemperaturer eller feber.

√ Vid träning med hög svettförlust
√ Vid höga utomhustemperaturer
√ Vid trötthet och utmattning
√ Vid svettning pga feber
√ När hästen dricker dåligt med vatten

Hur får man hästen att äta elektrolyter?
Electrolyte Booster innehåller nyponpulver som ger smak. Elektrolyterna blandas med hästens kraftfoder eller mash. Blanda gärna med vatten, vi rekommenderar att blanda i Hövelers Pur.Mash. Den är smaklig och du kan reglera med vatten om du vill ge som en tjockare gröt eller med mer vatten för att få i hästen mer vatten. Är hästen ovan vid salt smaken, börja med mindre dos.

Pur.Mash, fler positiva egenskaper:
√ Flera källor till prebiotika
√ Stöttar mag & tarmtrakten
√ Blötläggs med kallt eller varmt vatten
√ Utfodra som tjockare gröt eller med extra vatten för extra vätska.
√ Mycket smaklig, bra att blanda tillskott i. Blandas ner precis innan utfodring.

Hur hjälper elektrolyter hästen?

Genom att ge hästen tillskott av elektrolyter efter svettning kan man bidra till att återställa elektrolytbalansen och säkerställa att hästen får de nödvändiga mineralerna för att upprätthålla korrekt kroppsfunktion. Elektrolyter hjälper till att återställa vätskebalansen i kroppen genom att underlätta vätskeupptagningen och upprätthålla normala elektrolytnivåer.

Vatten & salt
Det är viktigt att notera att elektrolyttillskott inte ersätter vattenintaget, hästen måste som alltid ha tillgång till rent vatten. Om du utöver denna produkt fodrar tex fodersalt rekommenderas att se över helheten av salt i foderstaten.

Logga in
Country
ENG SWE NO AX DE