Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning

Fodertillskott till häst vid hosta & luftvägsproblem

Stärk hästens immunförsvar med produkter som har vetenskapligt beprövade ingredienser. Om immunförsvaret blir försämrat, är det svårt att behålla en god hälsa. Tecken på detta kan vara nedsatt prestationsförmåga, försämrad kondition, utmattning eller dåliga blodvärden. Infektioner kan uppstå när hästen utsätts för virus (exempelvis kvarka, EHV-1), bakterier, svamp och fästingburna smittor.  Luftvägsproblem som hosta hos häst är en av de vanligaste sjukdomarna hos hästar och det hänger ofta samman med ett försämrat immunförsvar.

Visar 1-8 av 8 artiklar
Höveler Herbs Broncho-Fit
389 kr
Köp
C Boost 1 kg
Minerals by Nordic
499 kr
Köp
Inflaboost DHA 0.8 kg
Minerals by Nordic
629 kr
Activ Mineral 1.5 kg
Minerals by Nordic
549 kr
Köp
C Boost 4 kg
0
Minerals by Nordic
1549 kr 1549 kr
Köp
Höveler Herbs Leber-Fit
399 kr
Köp
Puritan Pur.Gastro 20 kg
469 kr
Köp 36 st för 399 kr/st
Köp
Puritan Pur.Mash 15 kg
499 kr
Köp 3 st för 445 kr/st
Köp
Här hittar du fodertillskott till din häst som bidrar till att hålla luftvägarna hälsosamma och stötta hästens immunförsvar. Örter hjälper din häst att stärka immunförsvaret och andningsbesvären när till exempel grovfodret har för liten andel örter, Omega 3 - DHA fettsyran kan stötta när de är inflammatoriksa orsaker och c-vitamin stödjer immunförsvaret vid virus och bakterie angrepp som orskar hostan. Är du osäker på orsaken till hostar kan du testa en i taget eller kombinera produkterna.

Inflaboost DHA
Fördelar av DHA från microalg rapporterades av universitetet i Liège i Belgien då de fann en ökad cirkulation i de röda blodkropparna hos hästarna som fick DHA och eikosapentaensyra (EPA) tillsatt i foderstaten. Inflaboost DHA är en stark antioxidant som har positiva egenskaper för luftvägar, cirkulation och immunförsvar.

C-boost
C-vitamin i form av Natriumaskorbat behövs för att stärka immunförsvaret vid påfrestningar. Förbättrar syresättningen och skyddar kroppens celler. Vid stress och hög påfrestning försämras hästens förmåga att själv producera tillräckligt mycket c-vitamin. En annan anledning till hosta och slembildning kan vara vanliga förkylningar, virus eller bakterier som angriper hästen. Om så är fallet kan det vara en god idé att stötta immunförsvaret med natriumaskorbat som finns i C-Boost.

Activ Mineral
Mineraler, spårämnen och alla 20 aminosyror är livsviktiga för att alla kroppens funktioner ska fungera optimalt. Grunden får du i Activ Minerals unika sammansättning som är fri från onödiga utfyllnadsämnen och smakförhöjare.

Leber-Fit
Lever och njurar är kroppens avgiftning- och reningsverk. Vid höga påfrestningar kan lever och njurar påvisa tecken på nedsat funktion via dåliga blodvärden. Örtblandningen Leber-fit är en speciellt komponerat örtblandning som stöttar hästens lever, njuar och urinblåsas funktion. Innehåller bland annat mariatistel och maskros som stödjer organen.

Broncho-Fit
En artrik örtflora i grovfodret som innehåller mycket örter bidrar till ett starkt immunförsvar. Om grovfodret innehåller mindre mängd med olika örter så får hästen inte i sig lika mycket av de viktiga spårämnena och eteriska oljorna som bidrar till att hålla immunförsvaret starkt. Fodertillskott med örter kan hjälpa din häst vid luftvägsproblem som hosta, besvärad andning eller näsflöde. Lakritsrot, timjan, fänkål och anis är exempel på örter som hjälper till att öppnar upp luftvägarna. De örterna plus några fler finns i en bra avvägd blandning i Broncho-Fit som kan ges som en förebyggande kur eller med jämna mellanrum för att få organen att fungera optimalt igen.

Pur.Mash
Pur.Mash är en spannmål och melassfri mash som med sina prebiotiska egenskaper stötttar mag och tarmsystemet som är centrumet för ett fungerande immunförsvar.

Pur.Gastro
Pur.Gastro är en spannmål och melassfri pellets med främjande egenskaper för mag och tarmsystemet. Innehåller bland annat cikoria har en prebiotisk effekt, druvkärnmjöl som skyddar cellerna med sina antidoxidanter & stöttar immunförsvaret samt Beta-glukan som också skyddar cellerna & boostar kroppens egna försvar.Snabba leveranser - Vi skickar inom 48 timmar
Fri frakt till DHL Servicepoint över 400 kr
Rådgivning - Kontakta oss om du vill ha hjälp att hitta rätt produkter till din häst eller prova vårt produkttest.

Logga in
Country
ENG SWE NO AX DE