Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning

Immunförsvar stärkande foder till häst

Stärk hästens immunförsvar med produkter som har vetenskapligt beprövade ingredienser. Om immunförsvaret blir försämrat, är det svårt att behålla en god hälsa. Tecken på detta kan vara nedsatt prestationsförmåga, försämrad kondition, utmattning eller dåliga blodvärden. Infektioner kan uppstå när hästen utsätts för virus (exempelvis kvarka, EHV-1), bakterier, svamp och fästingburna smittor. 

Rätt näring kan stötta hästens immunförsvar att bli mer motståndskraftigt. Mineraler, vitaminer, aminosyror och antioxidanter är viktigt för alla kroppens funktioner. Även örter kan användas för att stödja din häst i ett speciellt syfte, för att förhindra något eller vid sjukdom. Örterna uppnår sin fulla potential inom 6 veckor. Örterna har den starkaste riktade effekten under denna period. Man brukar inte fodra längre eftersom syftet med örterna ska ha uppnåts och då ska kroppen fungera självförsörjande igen. Läs mer om produkterna i kategorin längst ner på sidan

Snabba leveranser - Vi skickar inom 48 timmar
Fri frakt till DHL Servicepoint över 400 kr
Rådgivning - Kontakta oss om du vill ha hjälp att hitta rätt produkter till din häst eller prova vårt produkttest.


Visar 1-7 av 7 artiklar
Inflaboost DHA 0.8 kg
Minerals by Nordic
629 kr
Köp
C Boost 1 kg
Minerals by Nordic
499 kr
Köp
Activ Mineral 1.5 kg
Minerals by Nordic
549 kr
Köp
Puritan Pur.Gastro 20 kg
469 kr
Köp 36 st för 399 kr/st
Köp
Puritan Pur.Mash 15 kg
499 kr
Köp 3 st för 445 kr/st
Köp
C Boost 4 kg
Minerals by Nordic
1549 kr
Köp
Immunförsvarsstärkande foder till häst

Inflaboost DHA
Fördelar av DHA från microalg rapporterades av universitetet i Liège i Belgien då de fann en ökad cirkulation i de röda blodkropparna hos hästarna som fick DHA och eikosapentaensyra (EPA) tillsatt i foderstaten. Inflaboost DHA är en stark antioxidant som har positiva egenskaper för luftvägar, cirkulation och immunförsvar.

C-boost
C-vitamin i form av Natriumaskorbat behövs för att stärka immunförsvaret vid påfrestningar. Förbättrar syresättningen och skyddar kroppens celler. Vid stress och hög påfrestning försämras hästens förmåga att själv producera tillräckligt mycket c-vitamin.

Activ Mineral
Mineraler, spårämnen och alla 20 aminosyror är livsviktiga för att alla kroppens funktioner ska fungera optimalt. Grunden får du i Activ Minerals unika sammansättning som är fri från onödiga utfyllnadsämnen och smakförhöjare.

Leber-Fit
Lever och njurar är kroppens avgiftning- och reningsverk. Vid höga påfrestningar kan lever och njurar påvisa tecken på nedsat funktion via dåliga blodvärden. Örtblandningen Leber-fit är en speciellt komponerat örtblandning som stöttar hästens lever, njuar och urinblåsas funktion. Innehåller bland annat mariatistel och maskros som stödjer organen.

Psylliumfrö
Stabiliserar tarmslemhinnan och ger stöd till en motståndskraftig och välfungerande tarm.

Pur.Mash
Pur.Mash är en spannmål och melassfri mash som med sina prebiotiska egenskaper stötttar mag och tarmsystemet som är centrumet för ett fungerande immunförsvar.

Pur.Gastro
Pur.Gastro är en spannmål och melassfri pellets med främjande egenskaper för mag och tarmsystemet. Innehåller bland annat cikoria har en prebiotisk effekt, druvkärnmjöl som skyddar cellerna med sina antidoxidanter & stöttar immunförsvaret samt Beta-glukan som också skyddar cellerna & boostar kroppens egna försvar.


Snabba leveranser - Vi skickar inom 48 timmar
Fri frakt till DHL Servicepoint över 400 kr
Rådgivning - Kontakta oss om du vill ha hjälp att hitta rätt produkter till din häst eller prova vårt produkttest.

INSPIRERAS
@MINERALSBYNORDIC

.
Logga in
Country
SWE ENG FI DK NO AX DE