Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning

Fodertillskott till häst vid hosta & luftvägsproblem

Luftvägsproblem som hosta hos häst är en av de vanligaste sjukdomarna hos hästar och det hänger ofta samman med ett försämrat immunförsvar. Här hittar du fodertillskott till din häst som bidrar till att hålla luftvägarna hälsosamma och understödja en god andning. Fodertilskott till häst kan stötta din häst vid hosta och andningsproblem. Örter hjälper din häst att stärka immunförsvaret och andningsbesvären när till exempel grovfodret har för liten andel örter, Omega 3 - DHA fettsyran kan stötta när de är inflammatoriksa orsaker och c-vitamin stödjer immunförsvaret vid virus och bakterie angrepp som orskar hostan. Är du osäker på orsaken till hostar kan du testa en i taget eller kombinera produkterna.

Snabba leveranser - Vi skickar inom 48 timmar
Fri frakt till DHL Servicepoint över 400 kr
Rådgivning - Kontakta oss om du vill ha hjälp att hitta rätt produkter till din häst eller prova vårt produkttest.
Visar 1-4 av 4 artiklar
Höveler Herbs Broncho-Fit
389 kr
Köp
C Boost 1 kg
Minerals by Nordic
499 kr
Köp
Inflaboost DHA 0.8 kg
Minerals by Nordic
629 kr
Köp
C Boost 4 kg
Minerals by Nordic
1549 kr
Köp
Örter
En artrik örtflora i grovfodret som innehåller mycket örter bidrar till ett starkt immunförsvar. Om grovfodret innehåller mindre mängd med olika örter så får hästen inte i sig lika mycket av de viktiga spårämnena och eteriska oljorna som bidrar till att hålla immunförsvaret starkt. Fodertillskott med örter kan hjälpa din häst vid luftvägsproblem som hosta, besvärad andning eller näsflöde. Lakritsrot, timjan, fänkål och anis är exempel på örter som hjälper till att öppnar upp luftvägarna. De örterna plus några fler finns i en bra avvägd blandning i Broncho-Fit som kan ges som en förebyggande kur eller med jämna mellanrum för att få organen att fungera optimalt igen.

Omega 3 - DHA
Inflammatoriska orsaker till luftvägsproblem har visats i forskning kunna bli hjälpta av omega 3 fettsyra från mikroalgen som finns i Inflaboost DHA. Dessutom ökar den cirkulationen i de röda blodkropparna som speglar kroppens övriga celler och ger ett mer hållbart cellmembran.

C-vitamin
En annan anledning till hosta och slembildning kan vara vanliga förkylningar, virus eller bakterier som angriper hästen. Om så är fallet kan det vara en god idé att stötta immunförsvaret med natriumaskorbat som finns i C-Boost.

Yttre faktorer
Var också uppmärksam på damm, mögel och andra partiklar som kan trigga hästens luftvägar. Fodra alltid grovfoder med högsta möjliga kvalité och vattna vid utfodring om de skulle råka vara ett dammigt parti. Se över inomhusmiljön och erbjud mycket utevistelse.


Snabba leveranser - Vi skickar inom 48 timmar
Fri frakt till DHL Servicepoint över 400 kr
Rådgivning - Kontakta oss om du vill ha hjälp att hitta rätt produkter till din häst eller prova vårt produkttest.

INSPIRERAS
@MINERALSBYNORDIC

.
Logga in
Country
SWE ENG FI DK NO AX DE