Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning
Foder och näringsämnen för att stärka hästens luftvägar

Foder och näringsämnen för att stärka hästens luftvägar

Stärk och skydda hästens luftvägar
Hästars andningshälsa är avgörande för deras allmänna välbefinnande och prestationsförmåga. Eftersom luftvägsproblem är vanliga hos hästar, särskilt de som står på box eller utsätts för damm och allergener, är det viktigt att ge rätt näring för att förebygga och lindra dessa problem. Genom att inkludera specifika foder och näringsämnen i hästens kost kan man bidra till att skydda och stärka hästens luftvägar.

Fiberrika grovfoder
Hästens matsmältningssystem är byggt för att bearbeta grovfoder, såsom hö och gräs. Grovfoder av god kvalitet främjar inte bara matsmältningen utan hjälper också till att upprätthålla hälsosamma luftvägar. Dammfritt hö och hösilage är speciellt viktigt för hästar med känsliga luftvägar, då dammpartiklar kan irritera andningsorganen.
Välj alltid dammfritt hö eller hösilage och se till att det förvaras torrt och rent.

Omega-3 fettsyror
Omega-3-fettsyror som finns i Inflaboost DHA har antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att minska inflammation i luftvägarna och stärka hästens immunförsvar. Algolja är en utmärkt källa till omega-3 som kan hjälpa till att förbättra andningsfunktionen och minska risken för allergiska reaktioner.
Tillsätt Omega 3 till hästens dagliga kost för att stödja luftvägshälsan.

Vitamin C och E
Antioxidanter som vitamin C och E är kända för att skydda cellerna mot oxidativ stress, vilket kan bidra till att skydda lungorna och luftvägarna. Vitamin C, särskilt i kombination med E-vitamin, kan bidra till att minska inflammation i lungorna och hjälpa hästar som är utsatta för miljömässiga luftvägsirritanter, såsom damm och pollen.
Ge hästen tillskott med C- och E-vitaminer för att stärka dess motståndskraft mot luftvägsproblem.

Lucern
Lucern (alfalfa) är en näringsrik baljväxt som innehåller protein och mineraler som är viktiga för en stark kropp och ett starkt immunförsvar. Den är dessutom fiberrik och dammfattig, vilket gör den till ett utmärkt val för hästar med känsliga luftvägar. Lucern kan också fungera som en dammfattig alternativ källa till fiber när det traditionella höet inte håller tillräckligt hög kvalitet.
Inkludera lucern i hästens foderstat, speciellt om du behöver ett dammfritt och näringsrikt grovfoder.

Magnesium
Magnesium är känt för att bidra till avslappning av muskler, inklusive de som finns i andningsorganen. En magnesiumbrist kan leda till spänningar och kramper i bronkerna, vilket kan förvärra andningsproblem. Att inkludera magnesium i kosten kan därmed hjälpa hästar med andningssvårigheter att andas lättare.
Tillsätt magnesiumrika tillskott för att stödja avslappning i luftvägarna och förebygga kramper.

Prebiotika
En hälsosam tarmflora är avgörande för ett starkt immunförsvar, vilket också påverkar luftvägarnas hälsa. Prebiotika stödjer matsmältningssystemet och hjälper hästen att absorbera näringsämnen effektivt, vilket i sin tur stärker immunförsvaret och minskar risken för inflammatoriska problem i luftvägarna.

Puritan Pur.Lusern 25 KG
439 kr
Köp 30 st för 399 kr/st
Köp
Inflaboost DHA 0.8 kg
Minerals by Nordic
629 kr
Köp
C Boost 1 kg
Minerals by Nordic
499 kr
Köp 3 st för 443 kr/st
Köp
MG Control 1 kg
Minerals by Nordic
549 kr
Köp
Puritan Pur.Mash 15 kg
499 kr
Köp 3 st för 445 kr/st
Köp

Logga in
Country
ENG SWE NO AX DE