Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning

Kraftfoder från Höveler

Ofta vill man ha ett kraftfoder att blanda sina tillskott i eller så behövs det för att balansera upp näringen i foderstaten. Oavsett skäl vill vi att du ska ha chans att fodra med det bästa möjliga kraftfodret för att hästen ska kunna må optimalt. Forskning visar att alla hästar har stora fördelar med att fodras med ett kraftfoder som är fritt från spannmål, melass och GMO fritt. Det är precis de krav som Höveler Pur serie uppfyller. Minerals by Nordic har agenturen för Höveler i Svergie, du hittar återförsäljare eller skickar in ditt intresse för att bli återförsäljare här.

Visar 1-7 av 7 artiklar
Puritan Pur.Mash 15 kg
5
474 kr 499 kr
Köp 3 st för 423 kr/st
Köp
Puritan Pur.Itan Müsli 20 kg
449 kr
Köp 36 st för 389 kr/st
Köp
Puritan Pur.Gastro 20 kg
469 kr
Köp 36 st för 399 kr/st
Köp
Puritan Pur.Senior 20 kg
479 kr
Köp 36 st för 409 kr/st
Köp
Puritan Pur.Lusern 25 KG
439 kr
Köp 30 st för 399 kr/st
Köp
Original Senior Höpellets - Cobs 20 kg
399 kr
Köp 36 st för 359 kr/st
Köp
Original Höpellets - Cobs 25 kg
489 kr
Köp 30 st för 409 kr/st

Om Höveler

Höveler är en av Europas största fodertillverkare. Deras kompetens och säkerhet är erkänd över hela världen. Minerals by Nordic har agenturen för Höveler i Sverige sedan 2016 och är stolta över att kunna erbjuda Pur serien som står för:

Högkvalitativt foder som stöttar mag & tarmsystem med flera källor till prebiotika
√ Helt spannmål & melassfritt
Passar alla typer av hästar även de med allergier samt sockerkänslighet

Vad är ett bra kraftfoder?

Många hästar klarar att äta foder med spannmål men allt fler hästar får svårare att omsätta det vilket kan visa sig till exempel genom dålig avföring, kolik och magsår. Kraftfodret som vi erbjuder ett hästfoder som är fritt från spannmål och tillsatt socker som melass. Det innehåller också många olika källor till prebiotika som bygger upp hästens goda bakteria och gynnar tarmfloran.

Varför spannmålsfritt kraftfoder till häst?

Spannmålsfritt foder är inte bara bra för hästar med ämnesomsättnings sjukdommar utan ett bra alternativ för alla hästar. Hästars matsmältningskapacitet för spannmål är begränsad, de kan bara ta upp en viss mängd stärkelse vid varje fodringstillfälle vilket gör att överflödet går osmält rakt ut i grovtarmen, sänker pH-värdet och försämrar nedbrytningen av fibrer. Att ge mer grovfoder och mindre mängd av ett spannmålsfritt foder är mycket hälsofrämjande och minskar risken för kolik och magsår. Genom att ta bort spannmål och melass komponenterna i hästens foder så minskar du på socker och stärkelse avsevärt vilket också är mycket bra för mag- och tarmkanalen. Hästens matsmältningssystem är anpassat för att äta gräs och grovfoder som inte innehåller samma typ av stärkelse som spannmål.

Vad är stärkelse i kraftfoder?

Stärkelse är en polysackarid, som lagrar energi i många växter, speciellt i potatis och i de olika sädesslagen. Det framställs vanligen från potatis, majs och vete. Stärkelse är en effektiv och snabb energikälla, men ska ges i lagom doser för att hinna tas upp i tunntarmen och göra nytta. För mycket stärkelse, och socker, i fodret påverkar hästens tarmflora negativt. Hästen kan bara ta upp en viss mängd stärkelse vid varje fodringstillfälle vilket gör att överflödet går osmält rakt ut i grovtarmen, sänker pH-värdet och försämrar nedbrytningen av fibrer. Det kan ge hästen matsmältningsproblem.

FRAKT INFORMATION

Varuvikt ink emballage
1-20 kg: Fri frakt vid order över 400 kr.
21-84 kg: 299 kr (Fraktfritt över 2500 kr för tillskott)
85-200 kg: från 499 kr
200 kg & uppåt: från 699 kr

HÅLLBARHET KRAFTFODER

Alla Hövelers fodersäckar har en hållbarhets tid på 1 år från produktion. Vi beställer nästan månadsvis nytt foder för att kunna ge längsta möjliga hållbarhets tid till dig som kund. Passa gärna på och beställ någon extra säck när du handlar för att spara in på frakterna i miljösynpunkt.

RÅDGIVNING

Vill du ha hjälp att hitta rätt foder till din häst?
Kontakta oss för rådgivning här!

FAQ

Hästens grundutfodring - kraftfoder, grovfoder, mineraler 
Balansera hästens mage 

Logga in
Country
ENG SWE NO AX DE