Fri frakt till ombud över 400 kr
Snabba leveranser!
Tillskott för alla behov
Mg Controll Magnesium
MG Control
Mg Controll Magnesium

MG Control 1 kg

Högkoncentrerat magnesiumoxid till häst
549 kr
Antal: 
Lägg i varukorg
Lägg i önskelistan
 • Produktbeskrivning
 • Magnesium är ett av kroppens viktigaste mineral, den behövs för funktionen hos många enzymer och är viktig för att bibehålla en god muskel- och nervfunktion, liksom för hjärta och kärl. Magnesium kan hjälpa hästens muskelfunktioner, vid nervöst beteende, fång och olika typer av kramp tillstånd och muskelskakningar. Forskning har visat att brist på magnesium kan vara en av orsakerna till nedsatt glukostolerans och insulinresistens hos hästar, vilket i sin tur kan hänga ihop med fångrelaterad problematik. Ett annat bristsymtom hos hästar är nervositet dvs. ”tittighet” och spändhet, fodrar du en magnesium av god kvalité som MG Control kommer du att kunna märka skillnad om magnesiumbrist är orsaken till beteendet. Nervös och spända hästar rekommenderas även att se över så att magen är i god balans och välfungerande. Magnesiumoxid är en form av magnesium med god biotillgänglighet som passar mycket bra till hästar.

 • Sammansättning
 • Ingredienser
  100 % Magnesiumoxid

 • Dosering
 • Ponny: 0,5 msk
  Häst: 0,5 - 1 msk 


  Blandas i foder.
   

  Antal doser per förpackning

  1 kg - 140 dagar

  *1 dagsdos är beräknat på att du fodrar 7 g/dag = 0,5 msk
 • Mer information
 • Visste du att...
  Magnesiumoxid är den rikaste källan av magnesium med en halt av ca 60 % elementärt magnesium, medan andra källor såsom magnesiumcitrat endast innehåller 16 % elementärt magnesium. Det betyder att om man tillexempel som människa ska nå det dagligt rekommenderade intaget på 375 mg magnesium, behöver man ta 625 mg magnesiumoxid, medan man måste inta hela 2344 mg magnesiumcitrat för att uppnå samma dos. Detta innebär att man måste ta flera kapslar av citratformen, vilket också ofta innebär ett högre pris.

  Magnesiumoxid är dessutom en av de bästa magnesiumkällorna när det gäller upptagningen i cellerna. Mycket av den information som finns tillgänglig på internet har okritiskt byggad sina slutsatser på kortsiktiga urinprov. Ett stort problem med detta är för det första att magnesiumoxid absorberas långsammare i kroppen, och därmed är korta studier inte är tillämpliga. Härnäst är att det mesta av magnesiumet i kroppen inte finns i blodet (som utsöndras i urinen), utan i vävnader och celler. Det korrekta sättet att undersöka hur effektivt en magnesiumkälla absorberas i kroppen är genom biopsier (vävnadsprov). I sådanna undersökningar har magnesiumoxid visat lika bra och till och med bättre resultat än t ex magnesiumcitrat.

  I tillskott till häst är oxid det allra vanligaste men det gäller att hitta en magnesiumoxid som håller mycket hög kvalité för att du ska kunna märka effekt. Vi kan intyga att vår MG Control är av högsta kvalité samt inte utspätt med några utfyllnadsämnen.

Se fler varor

100% Apple - Horse treat 4 kg
Minerals by Nordic
319 kr
Köp
Schabrak Navy Minerals by Nordic
699 kr
DHA Boost 350 gram
Minerals by Nordic
299 kr
Köp
Schabrak Sapphire Minerals by Nordic
57
299 kr 699 kr

Andra köpte även

Activ Mineral 8 kg
Minerals by Nordic
1079 kr
Köp
Activ Mineral 1.5 kg
Minerals by Nordic
549 kr
Köp
Inflaboost DHA 3,5 kg
Minerals by Nordic
1449 kr
Köp
Inflaboost DHA 800 gram
Minerals by Nordic
629 kr
Köp

MineralsbyNordic #mineralsbynordic

Logga in
Country
SWE ENG FI DKNO