Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning
Mg Controll Magnesium
MG Control
Mg Controll Magnesium
MG Control 1 kg
MG Control 1 kg
MG Control 1 kg

MG Control 1 kg

Högkoncentrerat magnesiumoxid till häst
549 kr
Köp 2 st eller fler för 489 kr/st
Antal: 
Lägg i varukorg
Lägg i önskelistan
 • Produktbeskrivning
 • √ Högkoncentrerat magnesium
  √ Högsta kvalité & biotillgänglighet
  √ Låg dosering

  Magnesium - viktig för hästens  välmående

  Magnesium är ett av kroppens viktigaste mineral, den behövs för funktionen hos många enzymer och är viktig för att bibehålla en god muskel- och nervfunktion, liksom för hjärta och kärl. Magnesium kan hjälpa hästens muskelfunktioner, vid nervöst beteende, fång och olika typer av kramp tillstånd och muskelskakningar. Forskning har visat att brist på magnesium kan vara en av orsakerna till nedsatt glukostolerans och insulinresistens hos hästar, vilket i sin tur kan hänga ihop med fångrelaterad problematik.

  Magnesium med god biotillgänglighet

  Ett annat bristsymtom hos hästar är nervositet dvs. ”tittighet” och spändhet, fodrar du en magnesium av god kvalité som MG Control kommer du att kunna märka skillnad om magnesiumbrist är orsaken till beteendet. Nervös och spända hästar rekommenderas även att se över så att magen är i god balans och välfungerande. Magnesiumoxid är en form av magnesium med god biotillgänglighet som passar mycket bra till hästar.

  Fri från utfyllnadsämnen som inulin, gräsmjöl, vetemjöl och socker.

  Spara på miljön. Vänligen gör ett aktivt val om du vill att vi skickar med ett doseringsmått till din tillskottsprodukt, lägg till produkten "Skopa msk fodertillskott" under tillbehör om du scrollar ner lite på sidan.

 • Sammansättning
 • Ingredienser
  100 % Magnesiumoxid

  Fri från utfyllnadsämnen som inulin, gräsmjöl, vetemjöl, och socker.

 • Dosering
 • Ponny: 0,5 msk
  Häst: 0,5 - 1 msk 


  Blandas i foder.

  0,5 msk = ca 6 gram pulver -> ger hästen 3,5 gram magnesium
  1 msk = ca 12 gram pulver -> ger hästen 7 gram magnesium

  Antal doser per förpackning

  1 kg - 140 dagar

  *1 dagsdos är beräknat på att du fodrar 7 gram pulver/dag
 • Mer information
 • Vad är Magnesiumoxid?

  Magnesiumoxid är den rikaste källan av magnesium med en halt av ca 60 % elementärt magnesium, medan andra källor såsom magnesiumcitrat endast innehåller 16 % elementärt magnesium. Det betyder att om man tillexempel som människa ska nå det dagligt rekommenderade intaget på 375 mg magnesium, behöver man ta 625 mg magnesiumoxid, medan man måste inta hela 2344 mg magnesiumcitrat för att uppnå samma dos. Detta innebär att man måste ta flera kapslar av citratformen, vilket också ofta innebär ett högre pris.

  Behöver fånghästar extra Magnesium?

  Fång är en sjukdom som orsakas av en obalans i hästens ämnesomsättning, vilket leder till inflammation i hästens hovar. Fång kan även uppstå om det saknas balans mellan kalcium & magnesium i foderstaten. Fodra alltid mineraltillskott med bra balans på kalcium & magnesium, exempelvis Activ Mineral och extra Magnesiumoxid vid risk för fång eller vid höga sockerhalter i gräset. 

  Hur effektivt är magnesium till hästar?

  Magnesiumoxid är dessutom en av de bästa magnesiumkällorna när det gäller upptagningen i cellerna. Mycket av den information som finns tillgänglig på internet har okritiskt byggad sina slutsatser på kortsiktiga urinprov. Ett stort problem med detta är för det första att magnesiumoxid absorberas långsammare i kroppen, och därmed är korta studier inte är tillämpliga. Härnäst är att det mesta av magnesiumet i kroppen inte finns i blodet (som utsöndras i urinen), utan i vävnader och celler. Det korrekta sättet att undersöka hur effektivt en magnesiumkälla absorberas i kroppen är genom biopsier (vävnadsprov). I sådanna undersökningar har magnesiumoxid visat lika bra och till och med bättre resultat än t ex magnesiumcitrat.

  MG Control - magnesium av högsta kvalité

  I tillskott till häst är oxid vanligt men det gäller att hitta en magnesiumoxid som håller mycket hög kvalité och renlighet för att du ska kunna märka effekt. Vi kan intyga att vår MG Control är av högsta kvalité samt inte utspätt med några utfyllnadsämnen. Självklart har den också ett mycket lågt innehåll av järn.

Tillbehör

Skopa Fodertillskott
1 kr
Köp

Se fler varor

Caring Hovolja 500 ml
Minerals by Nordic Care
239 kr
Köp
Ekologiskt Algmjöl 2 kg SE-EKO-03
399 kr
Köp 3 st eller fler för 299 kr/st
Köp
Beetroot Hearts - Hästgodis 2 kg Refill
179 kr
Köp
Aloe Vera Care Shampoo 2.5 L
20
Minerals by Nordic Care
599 kr 749 kr
Köp

Andra köpte även

Skopa Fodertillskott
1 kr
Köp
Puritan Pur.Stixx Nypon Hästgodis
109 kr
Köp 3 st eller fler för 89 kr/st
Köp 12 st eller fler för 65 kr/st
Köp
Activ Mineral 7.5 kg
Minerals by Nordic
1079 kr
Köp
Activ Mineral 1.5 kg
Minerals by Nordic
549 kr
Köp 4 st eller fler för 371 kr/st
Köp

MineralsbyNordic #mineralsbynordic

Logga in
Country
ENG SWE FI DK NO AX DE