Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning

EKONOMISK & EFFEKTFULL FODERSTAT
3 SNABBA TIPS!


När du fodrar din häst vill du ha resultat & märka skillnad. Matt päls ska bli glansig, hovar ska bli starka, ork och prestationsförmåga ska förbättras. Det är det som driver oss på Minerals by Nordic. Därför erbjuder vi foder med högsta kvalité på innehållet, utan onödiga tillsatser och utfyllnadsämnen för att din häst ska få bästa effekt av det den äter. 

I dessa tider med ökade omkostnader på alla fronter vill vi ge 3 tips för att optimera effekten av din foderstat till hästen.

TIPS 1 - DOSERING
Se över innehållsdeklarationen på det du fodrar, är det majoritet utfyllnadsämnen eller faktiskt innehåll som gynnar din häst? Man kan även räkna på vad det kostar per dag att fodra, ett tillskott som ser billigt ut kan ha en hög dosering som gör att dagsdos priset inte blir så billigt i slutänden. Ta dagsdosens mängd i gram och dela med hela förpackningens vikt i gram så får du ut hur många doser produkten ger.

TIPS 2 - LÄTTILLGÄNGLIG NÄRING
Att välja produkter med rätt typ av näring som är lätt att ta upp och tillgodogöra sig kan göra stor effekt för resultatet av det du fodrar. Ett tydligt exempel på detta har vi sett på hästen nedan. Ett SWB sto, 8 år som tränas regelbundet i dressyr. Före bilden är tagen i Juli 2021, då gick hon på en foderstat med spanmålsmüsli, mash, betfiber och syntetiska mineraler. Där och då gjordes ett byte på hela foderstatet, det visades även att hästen hade mycket problem med tuggytan och hakar i munnen vilket delvis begränsat viljan att tugga grovfoder. Tänderna korrigerades och hon fick äta så mycket grovfoder hon orkade. Utöver det var fokus att få magen att fungera optimalt för att kunna ta upp närning. Activ Mineral tillsattes då för en organisk lätttillgänglig form att mineraler och spårämnen samt alla 20 aminosyror. Aminosyrorna är mycket viktigt för alla kroppens funktioner, där ibland magen och tarmen. Inflaboost DHA fodrades för att tillsätta omega 3 som verkar antiinflammatoriskt, obalans kan uppstå av spannmål som innehåller mer av omega 6 fettsyran. Inflaboost ger också bra stöd till mage och upptagningsförmåga. Tillslut las även MG Controll för musklerna,  Vetegroddolja för A, D & E vitaminer under vinterhalvåret då inte bete fanns att tillgå. I hop med tillskotten fick hon Hövelers Pur.Mash dagligen 3 dl plus vatten och sedan fodrades 1 kg Hövelers Höpellets uppblött per dag.

Resultatet: Ett fantastiskt fint hull, lugnare och jämnare energi samt i regelbunda kontroller och analyser av närningsämnen - utan brister eller annan anmärkning! Efter bilden är fotad i Februari 2022, alltså ca 7 månader efter foderbytet. Tålamod och bra näringskällor är ett varmt tips. Vi möter många hästägare som har proteinbehovet långt över rekommendation täckt i foderstatsprogramen med diverse källor så som potatisprotein, ris och soja men ändå en häst som inte får bättre hull. Därför vill vi slå ett slag för valet av näringskälla.


Före-bild fotad i Juli 2021, efterbild fotad Februari 2022. I Juli byttes hela foderstaten från spannmål och betfiber till spanmålsfritt.


TIPS 3 - GROVFODER

Kanske tråkigt och tjatigt men ack så viktigt! Ännu viktigare nu när även grovfoderpriserna ökar. Var noga med analys på det du köper! Att det finns näring i grovfodret är A & O så du kan bygga foderstaten på att största delen av energi och protein kan täckas av grovfodret. Där kan du spara in mycket pengar på att kunna minska kraftfodergivan. Grovfoder är dessutom det mest lättillgängliga, lättupptagliga och naturliga källan till näring för hästen.Glöm inte att kontrollera så att grovfodret inte är mögligt eller av annan dålig kvalité som missgynnar hästens hälsa.


.

POPULÄRA TILLSKOTT

MG Control 1 kg
Minerals by Nordic
549 kr
Köp 4 st eller fler för 469 kr/st
Köp
Activ Mineral 1.5 kg
35
Minerals by Nordic
357 kr 549 kr
Köp
Inflaboost DHA 0.8 kg
Minerals by Nordic
629 kr
Köp
Vetegroddolja 1000 ml
Minerals by Nordic
309 kr
Köp 2 st eller fler för 289 kr/st
Köp


Mer om produkterna


Activ
 Mineral innehåller alla aminosyror, mineraler och spårämnen i organisk form med hög biotillgänglighet som lättare tas upp hos hästen. Inget socker, salt eller andra utfyllnadsämnen är tillsatta. Blandningen lägger grunden till alla kroppensfunktioner och förmågan till att bygga upp kroppen. 

Inflaboost DHA innehåller 11% DHA, en högpotent antiinflammatorisk omega 3 fettsyra. Inflaboost är helt karensfri jämfört med många andra antiinflammatoriska tillskott. Inflaboost DHA produceras från en ren, vegansk microalg som microkapslas för att behålla näringen på bästa möjliga sätt vilket förlänger hållbarheten. Inflaboost DHA är en riktigt multifunktionell produkt, hjälper prestationsförmågan, rörlighet, luftfvägsorganen och mycket mer.

 PROVA VÅRT PRODUKTTEST ELLER KONTAKTA OSS FÖR RÅDGIVNING
.

FAVORITER FRÅN HÖVELER

Activ Mineral & Pur.Mash
21
799 kr 1008 kr
Puritan Pur.Mash 15 kg
499 kr
Köp 3 st eller fler för 445 kr/st
Köp
Original Höpellets - Cobs 25 kg
459 kr
Köp 30 st eller fler för 399 kr/st
Köp
Puritan Pur.Itan Müsli 20 kg
449 kr
Köp 36 st eller fler för 389 kr/st
Köp

.

______________________________________________________

Kunder i Sverige kan beställa varor här på denna sida

Kunder i Norge kan beställa våra varor här:
Cross Country Herbs

Andra EU länder:
På vår engelska site

______________________________

Logga in
Country
ENG SWE FI DK NO AX