Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning
Tips vid invänjning av rena tillskott

Tips vid invänjning av rena tillskott

Hur får jag hästen att äta fodertilskott utan socker?
Minerals by Nordic strävar efter att erbjuda så rena fodertilskott som möjligt utan tillsatser som inte tillför något för hästens hälsa.
Vi jobbar alltid för att undvika spannmål som vetemjöl och tillsatt socker i våra fodertillskott då de inte gynnar hästens hälsa. Socker och vetemjöl kan dock för hästar som är vana vid det anses smakliga och kan öka aptiten. De allra flesta av våra kunder har sällan problem med att få hästarna att äta fodertillskotten men ibland kan lite extra tålamod och tid krävas för att vänja in hästen på dem. Här kommer våra bästa tips:

1. Börja med ett tillskott i taget
Köper du flera tillskott och ska börja med alla för första gången kan det vara en god idé att börja med ett i taget och se så de accepteras av hästen.

2. Börja med en mindre dos
Börja med en liten dos, kanske bara 0,5 msk de första dagarna för att sedan trappa upp dosen.

3. Blanda med något smakligt
Att blanda med något som är nyttigt, smakligt och stöttande för mage och tarm är en god idé och har många fördelar. Oftast räcker det med 1-3 dl av till exempel Hövelers spannmålsfria Pur.Mash eller Puritan müsli . Om du vill testa dem för första gången så börja med att introducera kraftfodret utan tilskotten först för att sedan applicera tips 1 & 2. 
Puritan Pur.Mash 15 kg
499 kr
Köp 3 st för 445 kr/st
Köp
Puritan Pur.Itan Müsli 20 kg
449 kr
Köp 36 st för 389 kr/st
Köp

Pur.Mash är en spannmål och melassfri mash med prebiotiska egenskaper som skal blötläggas och svälla i 5-10 minuter innan utfodring. Blanda i tillskott helst precis innan utfodring. Med Pur.Mash kan du testa om hästen föredrar en fastare gröt eller med mycket vatten. Blandas bra och inget pulver lämnas kvar på botten i krubban. Finns i provförpackning eller 15 kg säck som kan skickas fraktfritt till servicepoint. 

PROVFÖRPACKNINGAR FODERTILLSKOTT

Activ Mineral Prov
Minerals by Nordic
39 kr
Köp
Inflaboost DHA Prov
Minerals by Nordic
39 kr
Köp
Ekologiskt Algmjöl Prov
Minerals by Nordic
39 kr
Foderexpert: Nina Fornander

Logga in
Country
ENG SWE NO AX DE