Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning
Tips för skinande päls innifrån

Tips för skinande päls innifrån

Matt päls, mjäll och dålig tillväxt?

Rätt näring innifrån & vård kan ge hästen ett välmående som syns ända ut i hårtopparna genom skinande päls. En häst behöver tillräckligt med protein, vitaminer och mineraler i sin kost för att bidra till en frisk hud och päls. Det är också viktigt att hålla hästen ren och borsta den regelbundet för att ta bort smuts och döda hudceller som kan hindra hårväxten. Hästar kan också behöva extra hjälp för att upprätthålla en skinande päls, såsom att tillföra omega-3-fettsyror eller foder tillsatt med specifika näringsämnen som främjar en frisk hud och glänsande päls. Det är också viktigt att hålla hästen frisk från sjukdomar och parasiter, eftersom dessa kan påverka hästens allmänna hälsa och utseende, inklusive pälsen. Däeför är det viktigt med regelbundna veterinärkontroller och avmaskningar.


.
HUR FODERTILLSKOTT KAN HJÄLPA INNIFRÅN


Activ Mineral- mineraler, spårämnen och alla aminosyror är grunden för bra hårkvalité. Många kunder upplever stor förbättring i pälsens glow enbart av denna produkt.

Inflaboost DHA- DHA och omega 3 fettsyror som motverkar torr hud, klåda, svamp, mjäll, sommareksem mm. Förbättrar pälsens välmående och glans. Toppen för en extra boost och svårare pälsrelaterade tillstånd.

Vetegrodoolja - A, D, E vitamin och omega fettsyror. Vetegroddsoljan är genom vetenskapen väl dokumenterad för sina positiva egenskaper, speciellt med anledning av sitt höga innehåll av linolsyra, linolensyra samt naturligt E-vitamin. Utan de essentiella fettsyrorna linol- och linolensyra riskerar man rubbningar eller defekter som: klåda, eksem, hårfällning, mjällbildning och aptitlöshet. Oljan är även till effektiv hjälp vid läkning av sår och eksem. 
.
Lilla Glow Duon
15
739 kr 868 kr
Activ Mineral 1.5 kg
Minerals by Nordic
549 kr
Köp
Vetegroddolja A-D-E Vitamin 1 L
Minerals by Nordic
319 kr
Köp
Inflaboost DHA 0.8 kg
Minerals by Nordic
629 kr
.
Vidar på bilden ovan och under hade problem med dålig kvalite och tillväxt för man & svans. Pulina Tuvfesson som haft honom sedan han var föl hade gett upp hoppet om en lång tjock man, tills hon började fodra Activ Mineral och Inflaboost DHA. Det var de ända förändringar hon gjorde och efter ett år hade han en lång fin man och svans för första gången.
.

.
VÅRDA UTSIDAN - BÄSTA TIPSEN
Börja alltid med att vårda från insidan, men vad kan man göra utifrån? Att hålla svans och man ren och trasselfri minskar slitaget. Här kommer våra bästa tips:

1. Håll rent - om du har möjlighet tvätta hästen med jämna mellanrum. Våra shampoon är högkoncentrerade och effektiva. Använd Shampookaka, Glow shampoo eller Aloe Vera Care för att få rent på djupet. För bästa resultat och extra skinande päls använd våra color highlighting shampoos efteråt. Finns för vita/skimmlar, bruna/fuxar och svarta hästar.

2. Serum - För bästa resultat applicera Detangler Multi Serum i ren svans och man. Det ger ett smutsavvisande skydd som håller svansen fräsch längre, är mycket utreddande så du enkelt kan borsta svansen med borste eller fingrarna och minska risken att svans och man faller av. Gör svans och man silkeslen! Resultatet av serumet håller i flera dagar!

3. Skonsam boste - Att använda en borsta som Ultimate Detangler Brush sliter mindre på taglet samt undviker onödigt håravfall. Reder ut tovor från svans och man enkelt och effektivt med sina flexibla följsamma piggar.'

4. Bättra på - Multi Glow Spray ger glans och är ett utredande spray som är perfekt att använda mellan serum appliceringarna för att bättra på glans och reda ut man och svans.

.
Detangler Multi Serum 100 ml
Minerals by Nordic Care
189 kr
Köp
Multi Glow Spray Pälsglans 500 ml
Minerals by Nordic Care
219 kr
Köp
Glow Shampoo 500 ml
Minerals by Nordic Care
189 kr
Köp
Intense Silver Shampoo 500 ml
Minerals by Nordic Care
259 kr
Köp
Night Black Shampoo 500 ml
20
Minerals by Nordic Care
158 kr 198 kr
Köp
Logga in
Country
ENG SWE NO AX DE