Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning
Näring och vård för starkare hästhovar

Näring och vård för starkare hästhovar

Hur kan hästen få starkare hovar?

Ett vanligt problem många hästägare upplever är problem med hästens hovar. Allt från dåligt tillväxt, svaga hovar, strålröta och hålvägg är exempel på vanliga problem. Hoven är just den punkt som hos hästen tar upp hela belastningen vid kontakten med marken. För att den viktiga stötdämpningen mellan fot och mark skall fungera måste hästen ha en formad och frisk hov. Och det kräver regelbunden och rätt utförd hovvård. Även foderstaten eller vissa sjukdomar kan påverka hoven.

◻︎ Utfodring - Se till att hästen får tillräckligt med näring, särskilt protein, vitaminer och mineraler som är viktiga för hovhälsa. Foder som innehåller hög kvalitet på protein och essentiella aminosyror kan vara till hjälp.

◻︎
Motion - Regelbunden träning, rörelse och motion hjälper till att öka cirkulationen i hovarna och främjar en god hovhälsa.

◻︎ Hovvård - Reguljär bra hovvård, inklusive trimming och balansering av hoven, kan hjälpa till att främja en god hovhälsa och hindra skador. Holslagaren kan även hjälpa hästarna med hovtillägg som sulor och stötdämpande material kan bidra till att minska belastningen på hovarna och hjälpa till att avlasta.

Caring Hovolja 500 ml
Minerals by Nordic Care
239 kr
Köp
Activ Mineral 1.5 kg
Minerals by Nordic
549 kr
Köp 4 st eller fler för 371 kr/st
Köp
HUR PRODUKTERNA KAN HJÄLPA

Activ Mineral- mineraler, spårämnen och alla aminosyror är grunden för bra hovkvalité, första steget är alltid att börja med denna produkt. Biotin, svavel, mangan och zink är alla viktiga för hovens tillväxt och finns i Activ Mineral.

Caring Hovolja- innehåller bara utvalda naturliga vegetabiliska oljor för optimal återfuktning till hoven, sula och strålen. Stimulerar hov och stråltillväxten. Tea Tree olja har antibaktriella egenskaper. Hovslagare rekommenderar vegitabilisk källa till olja för hovar för bästa förmåga att absorberas och göra skillnad för hoven.

Gör så här vid mycket torra & spruckna hovar:
√ Spola och torka hovarna ordentligt
√ Skaka oljan innan aplicering
√ Pensla på rikligt med hovolja på hovens utsida samt hela sulan & stråle. Smörj upp till och med kronranden på hovens utsida. Massera in hovoljan noga i kronranden.
√ Upprepa varje dag i minst åtta dagar. Fortsätt sedan med daglig applicering.

Ekologiskt algmjöl
- för hästar som behöver en extra skjuts kan man även lägga till Ekologiskt Algmjöl för extra biotin, koppar och zink som finns i algmjölet.
.
På bilden ovan ser du en häst som i Augusti 2021 hade problem med dålig tillväxt, svag hovkvalité och återkommande tappskor. Då började utfodring av Activ Mineral och redan i December 2021 såg man en stor förbättring i kvalité och tillväxt, inga problem med tappskor.
.

.
.
Logga in
Country
SWE ENG FI DK NO AX DE