Fri frakt över 400 kr
Snabba leveranser!
Fri Rådgivning
Fördelarna med mash foder

Fördelarna med mash foder

Varför är mash foder bra för hästar?

Mash foder som ges till hästar är ett foder som ger stöd till matsmältningen och underlättar för att få i hästen mer fibrer och vätska. Mash fodrets mjuka konsistens och höga fiberinnehåll hjälper till att förebygga matsmältningsproblem som kolik och förstoppning. Det stimulerar även tarmrörelserna och främjar en sund tarmflora, vilket är avgörande för hästens allmänna hälsa.

Vad är de främsta fördelarna med att fodra hästen med mash?

  1. Lätt att smälta: Mash är mycket lättare att smälta jämfört med torrfoder. Detta gör det lämpligt både för äldre hästar, hästar med dåliga tänder, eller de med matsmältningsproblem.
  2. Vätska: Eftersom mash blötläggs bidrar det till att öka hästens vätskeintag, vilket kan vara särskilt viktigt under varmare månader eller kalla månader för hästar som inte dricker tillräckligt med vatten. Hövelers Pur.Mash kan ges med mindre vatten för en grötigare konsistens eller mycket vatten beroende på din och hästens preferenser.
  3. Minskad risk för kolik: Genom att öka vätskeintaget samt att fodret är lätt att smälta kan mash minska risken för matsmältningsproblem som kolik. Väljer man en sort som Hövelers Pur.Mash som dessutom är spannmålsfri och flera bra källor till probiotika stöttar du hästens mage och tarm ännu bättre.
  4. Appetitstimulerande: Mash är ofta välsmakande och kan stimulera aptiten hos hästar som är kräsna ätare eller har minskad aptit på grund av ålder eller sjukdom.

Energigivande och vätskebalanserande effekter
Mash foder är en energikälla för hästar, året runt eller vid intensiva träningsperioder. Det hjälper också till att upprätthålla vätskebalansen i kroppen, vilket är viktigt för att förebygga uttorkning, särskilt efter ansträngning eller under varma klimatförhållanden.

Bra för äldre hästar och hästar med speciella behov
För äldre hästar eller de med tuggproblem erbjuder mash foder en mjuk och lättuggad måltidslösning. Dess näringsrika sammansättning säkerställer att dessa hästar får i sig alla nödvändiga näringsämnen utan att belasta tänderna.

Variation och Smaklighet
Mash foder erbjuder en välkommen variation i hästens kost. Med dess mångsidighet kan det blandas med andra foder för att förbättra smakligheten och uppmuntra aptiten, vilket är särskilt viktigt för hästar som är kräsna med maten eller har minskad aptit. Det är en utmärkt metod för att säkerställa att hästen får i sig nödvändiga näringsämnen, samtidigt som det tillför en njutbar variation i deras dagliga rutin.

Vad skiljer Hövelers Pur.Mash från andra mash produkter på marknaden?
De flesta mash foder man hittar på marknaden innehåller spannmål och tillsatt socker. Hövelers Pur.Mash är helt fri från spannmål och tillsatt socker, lågt i stärkelse vilket gör att den även passar sockerkänslig hästar. Pur.Mash har också ett brett spektrum av ingredienser som har prebiotiska effekter för mage och tarm vilket hjälper hästen att bygga upp kroppens egna goda bakterier.

Puritan Pur.Mash 15 kg
499 kr
Köp 3 st för 445 kr/st
Köp
Activ Mineral & Pur.Mash
20
839 kr 1048 kr
Inflaboost DHA & Pur.Mash
15
959 kr 1128 kr

Logga in
Country
SWE ENG NO AX DE